Otteluraportit 2004-2005


Taktiikka petti Kauniaisissa
HC West - HC Dennis 23 - 34 (13 - 15)

[2.2.05]
HC West hävisi sarjaa johtavalle HC Dennikselle kotihallisaan murskaluvuin aneemisen toisen puoliajan ansiosta. Kauden surkein puolituntinen lähti sivuraiteille heti ensimmäisestä minuutista lähtien eikä suunta oiennut koskaan vaan vierailijat nautiskelivat toisen jakson 10-19 voittoon ja pisteet matkasivat Turkuun maalein 23-34.

Dennis saapui Kauniaisiin pahasti varamiehisenä, mukana ei ollut yhtään joukkueen normaalisti kentällä pelaavista laitureista. Tästä huolimatta West ei saanut kunnon otetta vastustajan hyökkäyskuvioihin vaan avausjaksolla Dennis teki käytännössä kaikki pelimaalinsa kuudesta metristä, joko läpiajoilla tai pelaamalla sentterin vapaaksi. Kolme maaleista tuli metriä kauempaa, seitsemän metrin viivalta.

Ottelun alku oli äärimmäisen tasainen ja vieraiden otettua aikalisänsä ajassa 20:02 oli tilanne 10-10 ja kumpikaan joukkueista ei vielä ollut käynyt kahden maalin johdossa. Westin syömähammas oli Jon Blomster joka juhli Denniksen uuden ruotsalaismaalivahdin kustannuksella neljästi ennen miehen talsittua vaihtoon.

Aikalisän jälkeen isäntien maalinteko tyssäsi hetkeksi ja turkulaiset karkasivat neljän maalin johtoon (11-15, 27 min.) mutta West onnistui lopussa maalinteossa vielä kahdesti, Joel Sjölundin tehtyä jakson viimeisen osuman. Denniksen tehot jakaantuivat tasaisesti Igor Sahonkon, Tommi Sillanpään, Christer Lundqvistin ja Jonathan Rehnbergin tileille.

Toinen jakso oli westiläisittäin masentava. Heti alkuun tyrittiin kahden minuutin ylivoima ja väkinäisyys otteissa johti lukuisiin syöttöhasseihin ja älyttömiin heittoyrityksiin, joista vieraat pääsivät rokottamaan vastaiskuilla ja viivalta. West otti aikalisän ajassa 7:09 jakun pallo saatiin toimitettua ensimmäisen kerran Ville Nordqvistin selän taakse, oli jaksoa pelattu jo liki 9 minuuttia ja Dennis oli tehnyt neljä maalia, tilanteen ollessa 14-19.

Dennis meni menojaan Rehnbergin ja Sahonkon maaleilla Westin tuskaillessa edelleen sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Kun tolpatkin alkoivat vielä olla vieraiden puolella lopahti viimeinenkin yritys ja taistelutahto. Dennis kumarsi kaksi pistettä turhan vaivattomasti.

HC Westin peli oli varsinkin toisella jaksolla pahasti sekaisin ja taktisestikin joukkue olisi voinut pelata paremminkin. Puolustuspää olisi pitänyt pitää tiiviinä keskustasta ja ohjata heittopaikat laitoihin kun tiedossa oli että vieraiden laiturit eivät ole samaa tasoa kuin takamiehet ja sentterit. Laitapuolustajat kuitenkin kiinnittivät liiaksi huomiota omiin pelaajiinsa sillä laiturit kyllä jäivät ottelussa maaleitta mutta ei heille montaa paikkaakaan siunaantunut. Takamiehet sen sijaan päästettiin liian helposti läpiajoihin leveydestä ja viivapelaajatkin päästettiin turhan usein maalintekoon.

Westin tasaisimmasta esityksestä vastasi Jon Blomster. Joel Sjölund uurasti minkä jaksoi ja Marcus Möller kiitti peliajastaan kolmella maalilla. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin Denniksen maalivahti Ville Nordqvist.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  2 -   3
  6 -   5
  8 -   7
10 - 10
11 - 14
13 - 15
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
13 - 18
14 - 21
16 - 23
17 - 27
20 - 31
23 - 34

HC Westin tilastot:

Maalit:
Jon Blomster 6, Marcus Möller 3, Joel Sjölund 3, Johan Engström 3, Tony Enholm 2, Jan Sundström 2, Rasmus Wahl 2 (2), Jakob Engström 1, Jani Huttunen 1, Joona Hertola -, Tapio Tierala -, Christian Segersven -, Rasmus Lundén -.

Ulosajot:
Tapio Tierala 2.

Varoitukset:
Jakob Engström, Joel Sjölund, Jani Huttunen.

Yleisöä:

Erotuomarit:
Päivi Mitrunen, Mona Förström.

Ottelun tähtipelaajat:
   Ville Nordqvist, HC Dennis HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Jonathan Rehnberg, HC Dennis
Jon Blomster, HC West

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Turun Sanomat 3.2.05 »

Vastapuolen versio:
HC Dennis »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit 2004-2005 »
    
Tilastot SM-sarjassa 2004-2005 »
    
Tilastot SM-jatkosarjassa 2004-2005 »
    
Tähdet SM-sarjassa 2004-2005 »
HC WEST 2004