Otteluraportit 2004-2005


West ei viihtynyt Malmilla
Arsenal - HC West 28 - 27 (12 - 12)

[24.11.04]
Rasmus Lundénin huipputorjunnat eivät tällä kertaa riittäneet vaan voitto jäi haaveeksi Malmilla.
Vimmatusti paikasta kuuden parhaan joukossa taisteleva Arsenal piti pintansa Malmilla ja otti kaksi pistettä, jotka ainakin tällä hetkellä riittää nostamaan joukkueen viivan yläpuolelle. Veitsi kurkulla pelannut kotijoukkue oli HC Westiä terävämpi ja otti maalin voiton.

Ottelusta Malmilla tuli HC Westille, kuten niin monelle muullekin joukkueelle kuluvan kauden aikana, juuri niin vaikea kuin mitä ennakkoon oli pelätty. Varoitukset kotijoukkueen vaarallisuudesta ja tukalasta tilanteesta sarjataulukon hännillä kaikuivat kuuroille korville ja vastustajan pieni aliarvioiminen näkyi kentällä huolimattomuutena ja hermostuneisuutena.

Ottelun teknisiä virheitä vilisseellä avausjaksolla kumpikin joukkue kävi kerran kahden maalin johdossa mutta suuremmaksi ero ei missään vaiheessa revennyt. Taukoa vietettiin tilanteessa 12-12.

Toiselle jaksolle vieraat saivat unelma-alun kun pallo toimitettiin Arsenalin maalin kahdessa minuutissa neljästi. Jan Sundström juoksi kaksi kontraa, Jon Blomster yhden ja Jani Huttunen osui vielä viivalta kerran. Sundström osoitti 12-15 maalinsa jälkeen taistelijan luonteensa palatessaan puolustukseen pompauttamalla pallon Arsenalin pelaajan käsistä omilleen.

Hyvä jakso tyrehtyi kuitenkin muutamassa minuutissa kun Arsenal päästettiin tarpeettomasti peliin mukaan. 38. minuutilla tilanne oli jälleen tasan (17-17) mutta West kulki vielä seuraavat minuutit hallitsevana osapuolena nousten jälleen kolmen maalin johtoon (19-22, 42 min.) Arsenal kuittasi kun vieraiden peli puuroutui taas avausjakson tasolle. Toisen jakson ohittaessa puolivälin oltiin jälleen kerran tasoissa (22-22).

Karl Salmelinin ja Jon Blomsterin maaleilla West johti jälleen kahdella (22-24) mutta vain neljä minuuttia myöhemmin oli tilanne kääntynyt päälaelleen kun Arsenal hyödynsi ylivoimansa ja ensimmäisen kerran meni ohi (25-24, 53 min.).

Loppuminuutit kuluivat seuraavasti: Joel Sjölund tasoitti, Rasmus Wahl sai punaisen juostuaan Mika Sivénin kontrauksen kiinni ja torpattuaan hänet seinään, Thomas From vei Arsenalin rankkarista johtoon, jonka Johan Engström kuittasi. From onnistui jälleen mutta nyt oli Jan Sundströmin vuoro tasoittaa. Viimeisen minuutin aloitti Joonas Leisio tekemällä 28-27 voittomaaliksi osoittautuneen maalin. West otti aikalisän ja yritti seitsemällä viittä vastaan Markku Vihman saatua jäähyn mutta Joel Sjölundin heitto muutama sekunti ennen loppua suuntautui ohi ja peli päättyi.

Kummankaan joukkueen kenttäpelissä ei tasaisuudesta ollut tietoakaan. Hyvien hetkien vastapainoksi tuli vastaavan mittainen heikko jakso, mikä piti ottelun alusta loppuun tasaisena. Westillä olisi ollut mahdollisuus ratkaista ottelu lopullisesti toisen jakson alkupuoliskolla mutta liike tyrehtyi täysin ja isännät päästettiin mukaan liian helposti.

Arsenalilla ei ottelussa ollut kuin voitettavaa ja se näkyi miehistön periksiantamattomuutena. Usein aliarvioidun joukkueen pikkumiehet napsivat westiläisten keskeltä useamman reboundin ja toimittivat pallon verkkoon hölmistyneiden sinipaitojen keskeltä.

Westin ylivoimaisesti paras oli maalivahti Rasmus Lundén, joka pelasi täydet 60 minuuttia erinomaisesti. Pitkälti yli 20 torjuntaa piti vaikeimpina hetkinä Westin pelissä mukana kenttäosaston sählätessä. "Laaban" torjui myös kaksi seitsemän metrin heittoa. Jan Sundström oli kenttäpelaajien ykkönen. Miehen nimiin meni myös HC Westin 1000. SM-sarjamaali. Jon Blomster teki kasvattajaseuransa verkkoon uransa 100. SM-sarjamaalin.

Arsenalin voiton ratkaisi lopullisesti maalivahti Robert From, joka nousi suureen rooliin ottelua ratkaistaessa. Mies napsi torjuntoja laidoilta, viivalta ja takaheitoista nousten kalkkiviivoilla Lundénin ohi ottelun tähdistössä.

HC Westin kokoonpanosta puuttui Joona Hertola ja lisää sentteripulmia tuli Jani Huttusen loukkaantumisen myötä. Huttusen polvi vääntyi maalintekoyrityksen yhteydessä vastustajan annettua vauhtia selästä. Vamman laatu ja vakavuus ratkennee lähipäivinä.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  3 -   2
  5 -   6
  7 -   7
10 -   9
11 - 11
12 - 12
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
14 - 17
18 - 20
22 - 22
24 - 24
25 - 25
28 - 27

HC Westin tilastot:

Maalit:
Jan Sundström 8, Jon Blomster 7, Joel Sjölund 5 (1), Johan Engström 4, Karl Salmelin 2, Jani Huttunen 1, Marcus Möller -, Jakob Engström -, Tony Enholm -, Rasmus Wahl -, Tapio Tierala -, Otto Reittilä -, Rasmus Lundén -, Christian Segersven -.

Ulosajot:
Jon Blomster 2, Joel Sjölund 2, Johan Engström.

Ottelusta sulkemiset:
Rasmus Wahl.

Varoitukset:
Tony Enholm, Jon Blomster, Jani Huttunen.

Yleisöä:
37

Erotuomarit:
Mona Förström, Päivi Mitrunen.

Ottelun tähtipelaajat:
   Thomas From, Arsenal HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Robert From, Arsenal
Rasmus Lundén, HC West

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Vastapuolen versio:
Arsenal »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit 2004-2005 »
    
Tilastot SM-sarjassa 2004-2005 »
    
Tilastot SM-runkosarjassa 2004-2005 »
    
Tähdet SM-sarjassa 2004-2005 »
HC WEST 2004