Otteluraportit 2004-2005


Cocks jatkaa voittoputkessa
Cocks - HC West 37 - 28 (18 - 17)

[27.10.04]
HC West hävisi Riihimäellä pelatun SM-runkosarjan toisen kierroksen avausottelussa maalintekokilpailun isäntäjoukkue Cocksille. Maalirikkaan ja tasaisen avausjakson jälkeen riihimäkeläiset saivat otetta myös puolustuspelistä ja karkasi voittoon. Lopun lepsuilun takia lopulliseksi eroksi venähti peräti yhdeksän maalia.

West joutui antamaan Cocksille tasoitusta jo ennen ottelua kun joukkueen ykkös-sentteri Joona Hertola poti kotona flunssaa ja ison miehen puuttuminen kokoonpanosta näkyikin kentällä. Ottelun ensimmäinen puoliaika piti ottelun sihteerin kiireisenä. Maaleja ladottiin 35 kappaletta, varoituksia jaettiin 6, jäähyjä 4 ja yksi punainen korttikin vilahti. Westistä parhaiten onnistuivat Segersvenin ohella Jon Blomster ja aggressiivisesti töitä kentän kummassakin päässä tehnyt Joel Sjölund. Cocksin Sergei Klenov oli isäntien ykkönen.

Lukemista huolimatta ottelun molemmat maalivahdit, Christian Segersven sekä Paavo Nelke olivat taiston ehdotonta eliittiä. Molemmat torjuivat tukun "varmoja maaleja" jo avausjaksolla. Ottelun ratkaisuhetkillä puolustusmuuri Nelken edessä oli huomattavasti tiiviimpi kuin mihin Westin puolustus pystyi. Nelke torjui ottelussa lisäksi kolme seitsemän metrin heittoa.

17 tehdystä maalista huolimatta Westin hyökkäyspeli jäi hieman harmittamaan. Paikkoja pystyttiin luomaan kuin liukuhihnalta mutta viimeistely ontui. Paremmalla maalipaikkojen hyödyntämisellä taukotilanteena olisi ollut muutaman maalin johtoasema.

Avausjakson 22. minuutilla nähtiin ottelun häpeällisin tilanne kun Karl Salmelin sai punaisen kortin hipaistuaan Cocksin Niko Leikaman hämärän rajamaille. Tuomiossa ei sinänsä ollut mitään väärää, sääntökirjan mukaan päähän osumasta seuraa ottelusta sulkeminen mutta tapa jolla tämä tiainen lensi kanveesiin henkihieverissä oli paitsi naurettava, myös täysin tuomittava. Kentän pinnassa pyörimisen minuuttikaupalla ymmärtäisi jos osuma olisi tullut nyrkistä ja kovaa mutta Salmelin osui tähän Suomen käsipallokenttien pahimpaan filmaajaan vahingossa, avokämmenellä ja pallontavoittelutilanteessa!

Westin taistelutahto jäi tauolla hallin käytäville. Liike hyytyi molemmissa päissä kenttää ja Cocks rankaisi välittömästi. Paavo Nelken torjunnat piristivät kotijoukkuetta ja masensi westiläiset. Mitä pidemmälle toinen jakso eteni, sitä suuremmaksi tasoero kävi.

Cocks hyödynsi toisella jaksolla Westin puolustuksen virheitä koko kentän leveydeltä. Palloja pelattiin joko laidoille, joista Antti Valo ja Riku Laakso pommittivat tarkasti, tai takamiehet Rostislav Grinishinin johdolla ryntäsivät leveydestä täydessä vauhdissa ohi Westin puolustajien. Viimeisillä minuuteilla alistunut West päästi Cocksin vielä iloittelemaan maalieron kustannuksella.

Riihimäkeläiset kulkevät tällä hetkellä kovassa myötätuulessa. Cocks aloitti kauden kolmella tappiolla mutta sen jälkeen on voittoputki kasvanut jo viiden ottelun mittaiseksi. Joukkueen vahvistuksista Nelke ja Grinishin olivat joukkueensa kantavia voimia.

Ottelua seuraamassa oli myös Suomen antidopingtoimikunta, jonka testattavaksi arvottiin kaksi pelaajaa kummastakin joukkueesta. Testihuoneeseen marssi ottelun jälkeen peräti kolme maalivahtia ja vain yksi kenttäpelaaja.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  3 -   3
  6 -   6
  8 -   8
12 - 11
15 - 14
18 - 17
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
21 - 19
24 - 21
27 - 22
31 - 24
34 - 27
37 - 28

HC Westin tilastot:

Maalit:
Joel Sjölund 7 (2), Jon Blomster 6, Jan Sundström 5 (1), Otto Reittilä 3, Johan Engström 3, Jani Huttunen 2, Karl Salmelin 1, Jakob Engström -, Rasmus Wahl -, Thomas Lindström -, Christian Segersven 1, Rasmus Lundén -.

Ulosajot:
Joel Sjölund, Johan Engström.

Ottelusta sulkemiset:
Karl Salmelin.

Varoitukset:
Jon Blomster, Joel Sjölund, Otto Reittilä.

Yleisöä:
209

Erotuomarit:
Mikael Lindroos, Jan-Erik Leandersson.

Ottelun tähtipelaajat:
   Antti Valo, Cocks HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Rostislav Grinishin, Cocks
Ville Lindén, Cocks

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Vastapuolen versio:
Cocks »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit 2004-2005 »
    
Tilastot SM-sarjassa 2004-2005 »
    
Tilastot SM-runkosarjassa 2004-2005 »
    
Tähdet SM-sarjassa 2004-2005 »
HC WEST 2004