Otteluraportit 2004-2005


HC West pani mestarit ahtaalle
HC West - HC Dennis 28 - 35 (13 - 16)

[16.10.04]
HC West ja vierailija HC Dennis pelasivat vauhdikkaan, tapahtumarikkaan ja ennen kaikkea yleisöönmenevän ottelun jossa johtoasema vaihtui tiuhaan tahtiin. Hallitseva Suomen mestari sai tehdä täyden päivätyön ennen kuin onnistui saalistamaan kaksi pistettä mukaansa Turkuun. Seitsemän maalin voitto mairittelee vierasjoukkuetta sillä joukkueiden tasoero ei ottelussa ollut niin suuri.

Ajoittain kauden parasta peliään esittänyt isäntäjoukkue porhalsi kahdesti ottelussa takaa muutaman maalin johtoon mutta ei kyennyt hyvästä taistelusta huolimatta pitämään asemiaan. Avausjakson puolivälissä Dennis johti kahdella maalilla (3-5, 9 min.) mutta West sai ison vaihteen päälle ja meni näyttävillä kuvioilla ja nopeilla vastaiskuilla kolmen maalin (9-6, 17 min.) johtoon. Johtoasema piti aina 26:lle minuutille, jonka jälkeen maaleista vastasi vieraat. Viimeiset neljä minuuttia kirjattiin Dennikselle 0-4.

Ensimmäisen puolituntisen hahmoihin kuului kotijoukkueen Christian Segersven torjunnoillaan, Jon Blomster takaheitoillaan ja Joona Hertola pitävillä screeneillään. Hertola sai jakson tuhlaajapojan tittelin kun vieraiden maalivahti Ville Nordqvist torjui neljä perättäistä heittoa kuudesta metristä. Nordqvistin ohella Margus Varik, Antti Lagus ja Jonathan Rehnberg olivat Denniksen riveissätehokkaita.

Toiselle jaksolle vieraat saivat hyvän startin ja näyttivät menevän menojaan kun West sai kolmen minuutin sisään (33-35 min.) kolme kaksiminuuttista. Engströmien ja Hertolan kärsiessä jäähyjään pelasi West pitkät tovit kahden minuutin alivoimalla ja Dennis kiri viiden maalin (15-20, 34 min.) johtoon. West osoitti oivaa peräänantamattomuutta ja taisteli itsensä takaisin otteluun hyödyntämällä Denniksen oikean laidan puolustajien seisoskelua. Johan Engström, Joel Sölund ja Jakob Engström latoivat maalin mieheen Westin vasemmalta kenttäpuoliskolta ja kun Hertolakin alkoi jälleen löytää maaliverkot, oli West noussut 43. minuutilla jo 23-22 johtoon.

Seuraavat minuutit joukkueet vuorottelivat maalinteossa Denniksen kuitattua aina Westin johtomaalin. Ottelun ratkaisu tapahtui vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua. West alkoi hermoilla hyökkäyspäässä ja turkulaisten käsipalloammattilaiset Margus Varik ja Igor Sahonko ansaita palkkaansa. Dennis teki neljä maalia putkeen ja Westin valmentaja Mikael Westerholm otti aikalisän. Jon Blomster täräytti vielä 26-28 kavennuksen 9 minuuttia ennen loppua mutta Varik ja Sahonko vastasivat jälleen.

West teki vielä kaksi maalia mutta Ville Nordqvist torjui Thomas Lindströmin seitsenmetrisen neljä minuuttia ennen loppua. Kahden maalin takaa-ajoasema jäi haaveeksi ja kun loppuminuutit kääntyivät upporikas tai rutiköyhä -yrityksessä jälkimmäisen puolelle, kasvoi ero turhankin suureksi. Loppulukemat 28-35 antoivat Veikkauksen tulosvedossa kertoimen 298 ja risat.

Peli oli tasoltaan selkeästi paras Kauniaisissa pelattu ottelu tällä kaudella. Yleisö äityi ajoittain kovaan kannustukseen ja kun virolainen tuomarikaksikkokin onnistui kauden aiemmissa otteluissa tuominneita virkaveljiään huomattavasti paremmin, oli ottelu paikallisen yleisön mielestä käsipallopropagandaa parhaimmillaan. Tuomareiden jämäkät otteet ilahduttivat myös pelaajia.

West taisteli minkä pystyi, vaikka joutuikin antautumaan kotihallissaan. Huolellisemmalla viimeistelyllä tulos olisi voinut olla toisenlainen. Puolittain loukkaantuneiden kirjoissa edelleen oleva Johan Engström oli taistelun ruumiillistuma, maalivahti Segersvenin näppeihin tarttui 16 kutia ja Joel Sjölundin pelinjohto ja puolustuksen keskustan johtaminen piti vieraiden sentterit pihdeissä. Joona Hertola oli jälleen vaikea pideltävä viivalla, vaikka heittoprosentti jäikin tällä kertaa viiteenkymmeneen.

HC Dennis osoitti jälleen olevansa kova pala purtavaksi. Joukkueella on kaksi loistavaa maalivahtia, joista Ville Nordqvist oli tällä kertaa parempi. Kokeneet Margus Varik, säästeliäästi pelannut Igor Sahonko ja Christer Lundqvist nousivat parrasvaloihin ratkaisuhetkillä, Jonathan Rehnbergille ja Antti Lagukselle osui hyvä päivä.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  1 -   2
  4 -   5
  7 -   6
11 -   9
12 - 12
13 - 16
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
15 - 20
20 - 21
24 - 23
25 - 28
28 - 31
28 - 35

HC Westin tilastot:

Maalit:
Johan Engström 6, Joona Hertola 5, Jon Blomster 4, Jan Sundström 4, Joel Sjölund 3, Otto Reittilä 3, Thomas Lindström 2 (2), Jakob Engström 1, Karl Salmelin -, Simon Wörlund -, Rasmus Wahl -, Jani Huttunen -, Christian Segersven -, Rasmus Lundén -.

Ulosajot:
Joona Hertola, Jakob Engström, Joel Sjölund, Johan Engström.

Varoitukset:
Jon Blomster, Otto Reittilä, Jan Sundström.

Yleisöä:
85

Erotuomarit:
Thomas Heinla, V. Aleksandrov

Ottelun tähtipelaajat:
   Johan Engström, HC West HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Jonathan Rehnberg, HC Dennis
Margus Varik, HC Dennis

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Turun Sanomat 17.10.04 »

Vastapuolen versio:
HC Dennis »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit 2004-2005 »
    
Tilastot SM-sarjassa 2004-2005 »
    
Tilastot SM-runkosarjassa 2004-2005 »
    
Tähdet SM-sarjassa 2004-2005 »
HC WEST 2004