Otteluraportit 2004-2005


Karjaalaiset juoksivat Westin kumoon
BK-46 - HC West 36 - 22 (14 - 13)

[9.10.04]
Karjaan BK-46 ratkaisi toisen jakson alussa ottelun siipirikkoista HC Westiä vastaan. Vain kahden terveen takamiehen voimin taistellut West oli toisella jaksolla aseeton BK:n päästessä nopeisiin vastahyökkäyksiin ja sai lopulta kokea melkoisen selkäsaunan.

HC Westin avauskokoonpanossa oli pakon sanelemana jouduttu muutamaan paikanvaihtoon. Paremmin laiturina tunnettu, 29-vuotispäiväänsä Karjaalla viettänyt Jan Sundström pelasi pelinrakentajana, jolta paikalta Joel Sjölund oli siirtynyt vasemmaksi takamieheksi.

Ottelun ensimmäinen jakso oli tasainen, kertaakaan ei ero käynyt kahta maalia suurempana suuntaan tai toiseen. HC West puolusti 5:1-puolustusmuodossa tarmokkaasti ja maalilla Rasmus Lundén pääsi mukavasti peliin mukaan. Ensimmäisen viisiminuuttisen ainoan maalin ottelussa teki Otto Reittilä kontraamalla.

Sundström pyöritti Sjölundin ja Jon Blomsterin kanssa peliä ajoittain näyttävästi. Joona Hertola löytyi viivalta ja Blomsterin kaukoheitot upposivat hyvällä prosentilla. West kontrasi avausjaksolla viidesti ja joka kerta pallo toimitettiin Martin Pråhlin vartioimaan maaliin.

Toinen jakso oli vierasjoukkueelle sysimusta. BK:n maaliin oli vaihdettu Jukka-Pekka Korpimäki joka torjunnoillaan sytytti joukkueensa tuloksekkaasti. BK rykäisi neljässä minuutissa Fredrik Adamssonin johdolla kuuden maalin kaulan ja peli näytti ratkeavan. West pyristeli vielä hetken kaventaen Sjölundin ja Blomsterin maaleilla eron neljään maaliin mutta karjaalaiset vastasivat kolmella peräkkäisellä osumalla ja ero kasvoi tavoittamattomiin. Lopussa Westin puhti oli poissa ja isännät takoivat viimeisen kymmenminuuttisen aikana seitsemän maalia vieraiden yhtä vastaan.

BK:n voiton ratkaisi maalivahti Korpimäen torjunnat sekä Fredrik Adamssonin esitys ottelun ratkaisuvaiheilla. Myös Jan Helander osoitti olevansa edelleen pelimies. West pelasi hyvin avausjakson, jonka aikana koko joukkue pelasi erinomaisesti. Toisella jaksolla ainoastaan turhan yksin jätetty Rasmus Lundén sekä loppuun asti taistellut Jon Blomster saa hyväksytyn arvosanan. Jan Sundström ja Joona Hertola kunnostautuivat erityisesti avausjaksolla.

West antoi toisella jaksolla periksi turhan helposti. Positiiviselta puolelta voidaan avausjakson ohella mainita alivoimapelaaminen. West voitti yhden kolmesta alivoimakaksiminuuttisestaan eikä hävinnyt kahta muutakaan. Ylivoimapelaamista ei joukkue päässyt kokeilemaan kertaakaan.

West kirjautti otteluun kaikkiaan 13 pelaajaa, joista kuitenkin vain 9 oli pelikuntoisia. Johan Engströmin, Tapio Tieralan, Tony Enholmin ja Rasmus Wahlin valloitettua sairaslistan on joukkueen pakkikalusto varsin kapea. Jo lähiviikkoina on onneksi luvassa helpotusta pulaan, edellyttäen että uusia loukkaantumisia ei tule.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  0 -   1
  2 -   3
  6 -   4
  8 -   8
13 - 11
14 - 13
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
20 - 15
23 - 17
27 - 20
30 - 21
33 - 21
36 - 22

HC Westin tilastot:

Maalit:
Joona Hertola 5, Jon Blomster 5, Joel Sjölund 4 (1), Otto Reittilä 3, Jan Sundström 3, Karl Salmelin 1, Jakob Engström 1, Simon Wörlund -, Rasmus Wahl -, Johan Engström -, Jani Huttunen -, Christian Segersven -, Rasmus Lundén -.

Ulosajot:
Joona Hertola, Jakob Engström, Joel Sjölund.

Varoitukset:
Joona Hertola, Jon Blomster, Joel Sjölund.

Yleisöä:
103

Erotuomarit:
Roger Sjölund, Christian Westerlund.

Ottelun tähtipelaajat:
   Fredrik Adamsson, BK-46 HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Jan Helander, BK-46
Jukka-Pekka Korpimäki, BK-46

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Västra Nyland 10.10.04 »
Etelän Uutiset 14.10.04 »

Vastapuolen versio:
BK-46 »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit 2004-2005 »
    
Tilastot SM-sarjassa 2004-2005 »
    
Tilastot SM-runkosarjassa 2004-2005 »
    
Tähdet SM-sarjassa 2004-2005 »
HC WEST 2004