Otteluraportit 2004-2005


ÅIFK selkeästi vahvempi Turussa
ÅIFK - HC West 27 - 20 (16 - 10)

[18.9.04]
Jo viime kaudella ÅIFK oli Westille paha vastustaja, kuudesta keskinäisestä ottelusta West voitti ainoastaan yhden ja sillä heltisi keväällä SM-pronssit, ja sama tahti näyttää jatkuvan. Kanarianlintuparvi piti aina vaikeassa Samppalinnan hallissa vieraansa kurissa tälläkin kertaa ja otti lopulta lähes murskaavan seitsemän maalin voiton, ja täysin ansaitusti.

Isännät aloittivat ottelun vahvasti ja kun Westin keskipuolustus uinui johti ÅIFK vartin pelin jälkeen jo 9-3. Turkulaisten maalinteosta vastasi odotetusti takamiehet, niin takaheitoilla kuin läpiajoistakin.

West pääsi jakson loppupuoliskolla hieman peliin mukaan mutta Tapio Tieralan käsivamman pahennuttua ja miehen jouduttua jättämään pelin kesken ei tarvittavaa leveyttä, eli ehjiä takamiehiä, löytynyt penkiltä vaan takamieskolmikko Johan Engström-Joel Sjölund-Jon Blomster joutui urakoimaan.

Toisen jakson alussa ÅIFK näytti menevä menojaan kun 32 minuutin kohdalla tilanne oli jo 18-11. West aloitti kuitenkin vimmatun takaa-ajon ja kuroi maali kerrallaan eroa umpeen, nousten jo kolmen maalin päähän (19-16, 41 min.) mutta sitten ote tyssäsi täysin. Puolustus kyllä piti kohtalaisesti mutta maaleja ei seuraavan vartin sisään siunaantunut ensimmäistäkään, ÅIFK:n osuessa kuudesti.

Tappion alkaessa näyttää varmalta ei vieraiden hermo enää kestänyt kaikkia haparoivasti tuominneen erotuomarikaksikon vihellyksiä vaan Johan Engströmin saatua viitisen minuuttia ennen loppua vähintäänkin kyseenalaisen jäähyn, puhui Christian Segersven itsensä ensin jäähylle ja lopulta suihkuun. Kyseenalaiseksi jäähyn teki se fakta että toisessa päässä kenttää oli useita paljon pahempiakin rikkeitä mennyt tyystin läpi sormien. Ottelun jälkeen arvon tuomarit jaksoivat vielä pontevasti perustella tekemisiään pelaajille..

Jotain hyvääkin Westin esityksessä toki oli, tappiosta huolimatta. Joel Sjölund ja Johan Engström tekivät hartiavoimin töitä ja maalipaikkoja luotiin riittävästi. Tällä kerralla vastustajan maalivahti veti pitemmän korren erityisesti Westin senttereiden harjoitellessa maalintekoa. Jakob Engström saavutti ensimmäisen jakson osumallaan 200 SM-maalin rajapyykin. Jobinpostia joukkueelle toi Tieralan pahentunut käsivamma.

ÅIFK menetti kesän pelaajamarkkinoilla pari kovaa pelimiestä ja monet luulivat joukkueen heikentyneen huomattavasti mutta lauantaisen esityksen perusteella voidaan väittää päinvastaista: turkulaisten peli oli idearikasta, vauhdikasta ja kontrolloitua. Hyökkäykset sujuivat, puolustus piti ja kun maalivahti Thomas Lindström pelasi hyvän ottelun, ei Westin esityksellä ollut juuri sanan sijaa voittotaistelussa.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  4 -   2
  6 -   2
  8 -   3
11 -   6
14 -   9
16 - 10
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
19 - 13
19 - 15
20 - 16
22 - 16
25 - 16
27 - 20

HC Westin tilastot:

Maalit:
Joel Sjölund 7 (4), Johan Engström 5, Jan Sundström 3 (1), Karl Salmelin 1, Joona Hertola 1, Jakob Engström 1, Jon Blomster 1, Otto Reittilä 1, Tapio Tierala -, Rasmus Wahl -, Thomas Lindström -, Christian Segersven -, Rasmus Lundén -.

Ulosajot:
Christian Segersven + pun., Karl Salmelin, Joona Hertola 2.

Varoitukset:
Joona Hertola, Jon Blomster, Joel Sjölund.

Yleisöä:
130

Erotuomarit:
Tapani Kuri, Krister Illman

Ottelun tähtipelaajat:
   Joel Sjölund, HC West HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Christian Illman, ÅIFK
Thomas Engblom, ÅIFK

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Turun Sanomat 19.9.04 »

Vastapuolen versio:
ÅIFK »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit 2004-2005 »
    
Tilastot SM-sarjassa 2004-2005 »
    
Tilastot SM-runkosarjassa 2004-2005 »
    
Tähdet SM-sarjassa 2004-2005 »
HC WEST 2004