Otteluraportit 2004-2005


West piti pintansa sarja-avauksessa
HC West - Cocks 23 - 22 (10 - 13)

[15.9.04]
Jan Sundström kontrasi tehokkaasti Cocksia vastaan.
Sarja-avaus Kauniaisissa oli juuri niin jännittävä kuin mitä etukäteen osattiin odottaa kun viime kevään pronssijoukkue HC West ja kesän aikana vahvistuksia haalinut Cocks Riihimäeltä kohtasivat. West ajoi vahvan toisen jakson ansiosta maalin voittoon ja nappasi avauspisteet varsin tyypillisessä kauden ensimmäisessä ottelussa.

West aloitti ottelun vahvasti, alle kahdessa minuutissa loisti valotaululla 2-0. Ottelun ja kauden avausmaali meni uransa ensimmäisellä osumalla Joona Hertolan nimiin, ja jatkoa seurasi Jan Sundströmin nopealla vastaiskulla.

Kymmenen minuutin jälkeen West johti 6-4 ja vielä 19. minuutilla 9-7 mutta jakson loppu oli Cocksin, kiitos paluumuuttajan Ari-Pekka Tuomen kentälle tulon. Veteraani otti vastuun vierasjoukkueen pelinrakentamisesta ja pääsi itsekin maalien makuun. Cocks paineli tauolle kolmen maalin (10-13) johdossa.

Westin ensimmäinen puolituntinen oli kaksijakoinen. Kontraukset purivat tehokkaasti mutta asemapelissä tehot olivat vielä hakusessa. Maalilla Christian Segersven oli yllättävän suurissa vaikeuksissa Cocksin laitureiden kanssa.

Toisen jakson alussa oli reilun kuuden minuutin kuiva kausi kun kumpikin maalivahti, Segersven ja Cocksin toinen Turun tuliainen Paavo Nelke pitivät putiikkinsa puhtaina. Kuparisen rikkoi Joel Sjölund seitsemän metrin heitollaan. West lisäsi hieman tempoa ja kun joukkue vei seuraavan viisiminuuttisen 5-1 siirtyen 16-15 johtoon, otti vieraiden valmentaja Markku Tuomi aikalisän herätelläkseen joukkuettaan uuteen taisteluun.

Aikalisän jälkeen vieraiden Ville Lindén tasoitti pelin mutta 46. minuutilla Cocksin Rostislav Grinishin ja Niko Bergholm ottivat 15 sekunnin välein kaksiminuuttiset ja seuranneen kahden miehen ylivoiman isännät hyödynsivät Joel Sjölundin ja Johan Engströmin maaleilla.

Seuraavien minuuttien aikana vieraat suorastaan tarjosivat voittoa mutta isännät olivat kohteliaasti päättäneet tarjota reilulle sadalle katsojalle jännitystä koko rahan edestä ja antoi Cocksin pysyä kannassa kiinni. Kummankin joukkeen maalivahdit tekivät paraatitorjuntoja toisensa perään. Viisi minuuttia ennen loppua Cocks onnistui viimeisen kerran tasoittamaan ottelun.

Jon Blomsterin ensimmäinen SM-maali Westin väreissä vei isännät jälleen maalin johtoon (22-21). Lopulliseksi ratkaisijaksi nousi loistavasti läpi ottelun puolustanut Tapio Tierala, joka luirutti voittomaalin kolmisen minuuttia ennen loppua.

HC Westin miehistö piti pintansa kotiluolassaan. Tierala, Hertola, Sjölund ja Johan Engström pitivät puolustuksen keskustan varsin hyvin kasassa ja vain A-P Tuomen juonikkuus oli sille välillä liikaa. Christian Segersven aloitti haparoiden mutta lämpeni ottelun edetessä huippusuoritukseen. Cride piti toisella jaksolla joukkueensa pelissä mukana pitkän tovin. Jan Sundström oli elementissään vikkelänä laiturina.

Cocksin hankinnoista Tuomi ja Paavo Nelke olivat hyviä mutta Venäjän pääsarjajoukkue Nevasta hankitun Rostislav Grinishinin panos oli odotettua vaisumpi. Isokokoinen venäläinen oli kyllä puolustuspäässä mies paikallaan mutta hyökkäyksessä yksi maali tusinasta heittoja ei ole ammattilaispelaajalta hyväksyttävä suoritus.

Ottelun kulku:
  5 min:
10 min:
15 min:
20 min:
25 min:
30 min:
  3 -   3
  6 -   4
  7 -   6
  9 -   8
  9 - 10
10 - 13
   35 min:
40 min:
45 min:
50 min:
55 min:
60 min:
10 - 13
16 - 15
16 - 16
19 - 17
21 - 21
23 - 22

HC Westin tilastot:

Maalit:
Jan Sundström 8, Joel Sjölund 5 (2), Joona Hertola 3, Johan Engström 3, Jakob Engström 2, Jon Blomster 1, Tapio Tierala 1, Rasmus Wahl -, Jani Huttunen -, Thomas Lindström -, Christian Segersven -, Rasmus Lundén -.

Ulosajot:
Joona Hertola 2, Joel Sjölund.

Varoitukset:
Joona Hertola, Joel Sjölund, Tapio Tierala.

Yleisöä:
130

Erotuomarit:
Roger Sjöund, Kim Karlsson.

Ottelun tähtipelaajat:
   Jan Sundström, HC West HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Ari-Pekka Tuomi, Cocks
Johan Engström, HC West

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Vastapuolen versio:
Cocks »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit 2004-2005 »
    
Tilastot SM-sarjassa 2004-2005 »
    
Tilastot SM-runkosarjassa 2004-2005 »
    
Tähdet SM-sarjassa 2004-2005 »
HC WEST 2004