Otteluraportit 2003-2004


Pronssi kotiin kangerrellen
ÅIFK- HC West 30 - 18 (13 - 12).
HC Westille pronssia yhteismaalein 50 - 48.

[18.4.04]
HC West varmisti ensimmäisen SM-mitalinsa Turussa sunnuntai-iltana. Pronssiset helistimet irtosivat kuitenkin harvinaisen värikkäiden vaiheiden jälkeen. Ottelussa oli ainesta urheilupsykologian väitöskirjaksi asti.

West lähti Turkuun enemmän kuin turvallisen 14 maalin johtoasemassa. Otteet ensimmäisessä osa-ottelussa olivat sen verran vakuuttavia, että harva rohkea olisi laittanut ropojaan likoon ÅIFKn puolesta. Urheilussa kaikki on kuitenkin mahdollista ja niinhän siinä kävi, että West joutui tosissaan taistelemaan pronssista. Siitä kaikki kunnia ÅIFK:n sisukkaalle joukolle.

Klikkaa kuvaa
Katso kuva isompana »
Ensimmäinen mutka Westin matkaan tuli jo lauantai-iltana, jolloin ensimmäisen osa-ottelun suvereeni Rasmus Wahl loukkasi nilkkansa A-junnujen SM-loppuottelussa. Rassen rohkeita ja ennakkoluulottomia otteita olisi tarvittu varsinkin ottelun toisella puoliajalla. Henki oli joukkueessa kuitenkin loistava matkalla Turkuun ja voittoa ei missään tapauksessa oltu otettu ennakkoon. Lataus näkyikin hyvissä otteluissa ottelun ensimmäisellä puoliajalla. ÅIFK vei ottelua, mutta West pystyi kontrolloimaan ottelua ja maalieroa. Poikkeus edellisistä otteluista oli se, että Rasmus Lundén ei aivan yltänyt edellisten kaltaisiin loistotorjuntoihin, vaan tolppien väliin vaihdettiinkin Christian Segersven. Kun tauolle mentiin isäntien 13-12 johdossa niin yleisöstä kuuluikin jo mitalionnitteluja.

Klikkaa kuvaa
Katso kuva isompana »
Ottelun käännekohta tuli ottelun 39. minuutillia. ÅIFK:n valmentaja Besim Qerimi otti hyökkäyksiin seitsemännen pelaajan vaihtamalla maalivahdin Toni Tiihoseen. Tilanne karkasi Westin käsistä ja yhtäkkiä oltiinkin tilanteessa 24-15. Kontrolli muuttui lähes paniikiksi kun etumatkaa oli "vain" 5 maalia. Tilanteelle tyypillisellä tavalla toisen joukkueen rakettimainen nousu vahvisti toisen joukkueen syöksykierrettä. Samppalinna kiehui ja välillä tuntui että tuomaripari Sjölund-Westerlund innostui kotiyleisön tapaan "kannustamaan" kanarialintuja. Tukku merkillisiä vihellyksiä sekoitti Westin pakkaa entisestään. Hyökkäyspäässä peli puuroutui, jonka jälkeen omissa soi liiankin kanssa.

Klikkaa kuvaa
Katso kuva isompana »
Äänekkään ja ilmeisesti varsin jännittyneen West-kannattajajoukon siivittäminä West piti kuin pitikin pintansa. Lopullinen ratkaisu oli Otto Reittilän riisto ja pallon toimittaminen ÅIFK:n tyhjään maaliin 28 minuutin kohdalla. Hämmästyttävää kyllä, se oli ainoa maali jonka West pystyi toimittamaan ÅIFK:n hyökkäysten aikana tyhjänä olleeseen maaliin. Kanarianlinnut veivät toisen puoliajan nimiinsä 17-6 ja ottelun 30-18. Pronssiset mitalit matkasivat kuitenkin Kauniaisiin yhteismaalein 50-48.

Ottelu oli turhankin jännittävä päätös hyvälle kaudelle. Ensimmäisellä toimintakaudellaan West onnistui yhdistämään kaksi joukkuetta vauhdikasta ja viihdyttävää käsipalloa pelaavaksi joukkueeksi ja otti näin ollen tavoitteidensa mukaisesti SM-pronssia. Tästä on hyvä jatkaa ensi kaudella!

Lämmin kiitos Westin kannattajille, yhteisökumppaneille ja muille taustajoukoille hienosta kaudesta 2003-2004. Westin taival kohti SM-kultaa on alkanut mallikkaasti ja lupaamme tarjota vielä parempaa ensi kaudella.

Pronssimitalistit »

HC Westin maalit:
Joel Sjölund 5, Tony Enholm 3, Johan Engström 3, Fredrik Udd 2, Otto Reittilä 2, Jani Huttunen 2, Robert Portman 1.

Ulosajot:
Joel Sjölund 2, Johan Engström, Robert Portman 2.

Varoitukset:
Tony Enholm, Fredrik Udd, Joel Sjölund.

Ottelun tähtipelaajat:
   Frank Isaksson, ÅIFK HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Joukkueenjohdon W-tähdistö:
   HC West ladies
HC West ladies
HC West ladies

HC Westin joukkueenjohto valitsee kauden otteluissa epävirallisen oman tähdistönsä, omien kriteereidensä mukaan. Kauden päätteeksi useimman Ween keränneet pelaajat palkitaan ansaitsemallaan tavalla...

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Turun Sanomat 19.4.04 »

Vastapuolen versio:
ÅIFK »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit 2003-2004 »
    
Tilastot SM-sarjassa 2003-2004 »
    
Tähdet SM-sarjassa 2003-2004 »
HC WEST 2004