Otteluraportit 2003-2004


Pronssiottelu edessä
HC Dennis - HC West 28 - 27 (12 - 11). Otteluvoitot 3 - 0.

[1.4.04]
Synkissä tunnelmissa dösässä Turusta kotiin. Takana maalin tappio Dennikselle kolmannessa välieräottelussa. Vieressä kippari Sjölund potee kipeitä nilkkoja, edessä coachi Kallio kiroaa loppuminuuttien tuomarityöskentelyä ja takana elämänsä ottelun pelannut Rasse Wahl istuu apeana. Loisto-ottelun pelannut Rade Lundén näpyttelee synkkänä tekstiviestiä. Ansaittu voitto karkasi loppuminuuteilla.

Ottelun alku kulki kuten kahdessa edellisessä ottelussakin, Denniksen komennossa. Taululle leivottiin lukemat 3-0 ennen kuin West heräsi. Tilanteessa 8-4 ottelu näytti kääntyvän Dennikselle mutta Rasmus Lundén esitti taas tukun ilmiömäisiä pelastuksia ja West aloitti kirinsä. Eikun kiinni ja heittämällä ohi, sillä yhtäkkiä taululla loisti lukemat 10-11 ja Samppalinnan halli oli entistäkin hiljaisempi. Jakson loppuun tuomittiin Dennikselle kaksi rankkaria ja Westille kaksi kakkosta (oikeutettuja tai ei) ja pizzapojille maalin taukojohto. Tässä vaiheessa oli illan West-sankari jo esittäytynyt kahdella maalilla. Rasmus Wahl teki toisella puoliajalla kuusi lisää.

Toinen puoliaika korkattiin kahdella Lundénin rankkaritorjunnalla. Loppu olikin sitten tasaista vääntöä. Playoff-pelin tapaan taistelu oli kovaa eikä pelin taso mitenkään häikäisevää. Ajoittain Westin hyökkäyspeli oli kuitenkin joukkueelle ominaista - vauhdikasta, mielikuvitusrikasta ja rohkeaa. Tulosta syntyi ja West kävi kaksi kertaa kahden maalin johdossa, 19-21 ja 23-25.

Dennis väänsi kuitenkin väkisin ohi kun peliä oli 4 minuuttia jäljellä siirtymällä 28-27 johtoon. Enempää maaleja ei sitten enää tehty. Molemmat joukkueet ottivat aikalisän, Dennikselle kakkonen ja penkille kortti, mutta lisää maaleja ei enää nähty. Tämä siitäkin huolimatta että Otto Reittilä oli kaksi kertaa irti laidassa ja hänet torpattiin rumasti. Tuomarit eivät kuitenkaan uskaltaneet viheltää päivänselvää pilkkua. Loppulukemiksi siis 28-27 Dennikselle Westin loistavasta taistelusta huolimatta.

Synkin tunnelmin siis pronssiotteluun. Vastustaja selviää otteluparissa BK-46 - ÅIFK. Pronssiottelun ensimmäinen osa pelataan 16.4 Granin Luolassa.

HC Westin maalit:
Rasmus Wahl 8, Tony Enholm 4, Johan Engström 4, Otto Reittilä 4, Robert Portman 3, Karl Salmelin 2, Tapio Tierala 1, Fredrik Udd 1.

Ulosajot:
Tony Enholm 2, Fredrik Udd, Johan Engström.

Varoitukset:
Tony Enholm, Joel Sjölund, Robert Portman.

Ottelun tähtipelaajat:
   Joni Lindberg, HC Dennis HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Margus Varik, HC Dennis
Rasmus Lundén, HC West

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Joukkueenjohdon W-tähdistö:
   The Rasmus
The Rasmus
Robert Portman

HC Westin joukkueenjohto valitsee kauden otteluissa epävirallisen oman tähdistönsä, omien kriteereidensä mukaan. Kauden päätteeksi useimman Ween keränneet pelaajat palkitaan ansaitsemallaan tavalla...

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Turun Sanomat 2.4.04 »

Vastapuolen versio:
HC Dennis »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit 2003-2004 »
    
Tilastot SM-sarjassa 2003-2004 »
    
Tähdet SM-sarjassa 2003-2004 »
HC WEST 2004