Otteluraportit 2003-2004


Niin lähellä mutta silti varsin kaukana
HC West - HC Dennis 20 - 28 (11 - 13). Otteluvoitot 0 - 2.

[29.3.04]
HC West oli maanantaina kovan paikan edessä kun runkosarjan voittaja HC Dennis matkasi Graniin Westin vieraaksi. Ensimmäinen välierä oli päättynyt Denniksen murskavoittoon ja asetelma kotiotteluun oli selvä - West tulisi olemaan Denniskelle kova pala.

Rasmus Lundén pelasi kauden parhaan ottelunsa HC Dennistä vastaan Kauniaisissa.

Alkutahdit mentiin kuitenkin Denniksen tahdissa. Osasyy oli se, että Westin kolme ensimmäistä tilastomerkintää olivat ulosajo ja kaksi varoitusta. Varsinkin Fredrik Uddin heittäminen pihalle kahden peliminuutin jälkeen tuntui merkilliseltä. Westin maalitili aukesi vasta seitsemän peliminuutin jälkeen, jolloin Dennis oli maalannut jo kolmasti. Maaleja tehtailtiin tasaisesti Denniksen ollessa kuitenkin selkeästi edellä. Tilanteessa 4-8 Christian Segersven lensi pihalle täysin puhtaassa pallontavoittelutilanteessa. Itse asiassa Cride yritti selkeästi väistää törmäystä Joni Lindbergiin, mutta sitä tuomaripari ei ilmeisesti kyennyt näkemään.

Puntit olivat kuitenkin minuuttia myöhemmin tasan, kun Jan-Bert Pustonski tälläsi kyynärpäällä Uddia. Tuomari Roger Sjölund ei epäröinyt hetkeäkään, vaan heitti Pustonskin oikeutetusti suihkuun. Tästä sisuuntuneena ja täyden kotiyleisön kannustamana West aloitti komean kirin. Tilanteeksi väännettiin väkisin 11-11. Pelin hahmo Margus Varik pyssytti kuitenkin kaksi komeaa maalia ja Dennis karkasi kahden maalin taukojohtoon. Ennen summeria nähtiin kuitenkin illan rumin temppu kun Sebastian Aarnio törkeästi runttasi vapaaksi jäänyttä Otto Reittilää selästä. Punaisen kortin arvoinen temppu kokeneelta pelimieheltä. Tuomareilla ei kuitenkaan ollut pokkaa antaa toista suihkukomennusta, vaan Aarnio selvisi kakkosella.

West teki toisen puoliajan ensimmäisen maalin mutta Dennis neljä seuraavaa. Dennis kiri pahimmillaan kuuden maalin johtoon ennen kuin kuvaan astui Westin tolppien väliin astunut Rade Lundén. Ilmiömäisillä ja "Rademaisilla" torjunnoillaan hän sytytti niin kotijoukkueen, kuin yleisönkin. Raden torjunnoissa oli suorastaan akrobaattisia piirteitä ja West kiri 16-19 tilanteeseen. Väliin mahtuu Denniksen kahdeksan minuutin maaliton putki. Vähän paremmalla onnella ja maltilla West olisi voinut vaikka taittaa ottelun edukseen.

Denniksen penkillä näkyikin jo hermostumisen merkkejä mutta väellä ja voimalla turkulaiset punnersivat ohi väsyneen kotijoukkueen. Viimeisen vartin Dennis voitti 9-4 ja ottelu oli selvä. Numerot eivät kuitenkaan anna oikeaa kuvaa ottelun kulusta ja Westin taistelusta vaikkakin Dennis otti ansaitun voiton.

Kentän hahmo oli Rade Lundénin lisäksi seitsemän maalia heittänyt Margus Varik. Jan Stolt oli toisella jaksolla astetta parempi kuin avausjaksolla Denniksen maalissa pelannut Paavo Nelke. Stoltin hyppysiin tarttui mm. kaksi rankkaria. Varsin mukavaa oli todeta, että katsomo oli täynnä siitäkin huolimatta että Nordenskiöldinkadun hallissa oli samaan aikaan tarjolla huippukiekkoa.

Ottelusarja on katkolla aprillipäivänä torstaina 1.4.04 kello 18:30 Samppalinnan palloiluhallissa Turussa. Mikäli West ottelun voittaa, pelataan 4. välierä lauantaina 3.4.04 kello 17:00 Kauniaisissa.

HC Westin maalit:
Joel Sjölund 5, Tapio Tierala 3, Johan Engström 3, Jani Huttunen 3, Tony Enholm 2, Otto Reittilä 1.

Ulosajot:
Christian Segersven, Fredrik Udd, Joel Sjölund, Johan Engström, Jani Huttunen.

Varoitukset:
Tony Enholm, Fredrik Udd, Robert Portman.

Ottelun tähtipelaajat:
   Margus Varik, HC Dennis HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Jan Stolt, HC Dennis
Rasmus Lundén, HC West

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Joukkueenjohdon W-tähdistö:
   Rasmus Lundén
Kotiyleisö
Jani Huttunen

HC Westin joukkueenjohto valitsee kauden otteluissa epävirallisen oman tähdistönsä, omien kriteereidensä mukaan. Kauden päätteeksi useimman Ween keränneet pelaajat palkitaan ansaitsemallaan tavalla...

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Turun Sanomat 30.3.04 »
Hufudstadsbladet 30.3.04 »
Hufudstadsbladet 30.3.04 »
Turun Sanomat 31.3.04 »

Vastapuolen versio:
HC Dennis »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit 2003-2004 »
    
Tilastot SM-sarjassa 2003-2004 »
    
Tähdet SM-sarjassa 2003-2004 »
HC WEST 2004