Otteluraportit 2003-2004


Pisteet Dennikseltä loistopelillä
HC West - HC Dennis 26 - 25 (13 - 12)

[21.2.04]
Käsipallo on pyöreä, voisi todeta! Kolme päivää sitten West kärsi kaikkien aikojen selkäsaunan Suomen cupissa mutta joukkue oli kerännyt itsensä täydellisesti tärkeään SM-otteluun ja aiheutti sarjajohtaja HC Dennikselle kauden ensimmäisen tappion värikkäässä ja vaiherikkaassa ottelussa. Äänekkäälle kotiyleisölle tarjottiin kaikkea sitä, mitä hyvä käsipallopeli pitää sisällään; dramatiikkaa, fantastista taisteluhenkeä, kuumia tunteita ja hienoja yksilösuorituksia. Valitettavan lisämausteensa otteluun toi ala-arvoinen tuomarityöskentely.

Otto Reittilä luirutti voittomaalin verkon perille ottelussa HC Dennistä vastaan.

Jo ennen ottelua valmentaja Toni Kallio totesi että "nyt on joukkueessa enemmän virtaa ja latausta kuin koskaan aiemmin tällä kaudella". Toni oli oikeassa ja se näkyi otteissa heti ensimmäisestä minuutista alkaen. West hyökkäsi kurinalaisesti ja tehokkaasti, puolusti kovaa mutta rehdisti ja maalissa Christian Segersven loisti. Ensimmäisten 10 minuutin jälkeen vierasjoukkue oli vielä kahden maalin johdossa mutta yleisön mahtavalla kannustuksella West sai hurmoksen päälle ja kiri 11-8 johtoon.

Tässä vaiheessa sitten alkoi varsinainen tuomarishow. Johan Engströmin istuessa kakkosella Joel Sjölund sai varsin kyseenalaisen kakkosen ja samaan syssyyn passitettiin myös Segersven pihalle suunsoiton takia. Tätäkin päätöstä voi kyseenalaistaa ottaen huomioon että Cride sanoi tuomarille "det är okej, det är okej". Dennis hyödynsi ylivoimansa ja kiri tasoihin 12-12. West sai kuitenkin sanottua erän viimeisen sanan kun loistavasti pelannut Tapio Tierala teki yhden kuudesta maalistaan.

Toinen erä oli tasaista, suurta taistelua ja suuria tunteita puolin ja toisin alusta loppuun. Ilahduttavaa oli, että aiemmin kauden aikana kateissa olleet tehot Westin kaukoheitoissa löytyivät. Tierala, Tony Enholm ja Joel Sjölund ottivat vastuuta hyökkäyspäässä ja onnistuivat hyvin.

Kun ottelusta oli jäljellä 10 minuuttia kumuloitui illan tuomarityöskentely surkuhupaisuudessaan. Westin johtaessa 23-20 siunaantui kotijoukkueelle jälleen kolme jäähyä kolmeen minuuttiin. Ensimmäinen tuli Tappe Tieralalle "kasvoihin kohdistuneesta lyönnistä". Todellisuudessa kuitenkin toisen erän turkulaishahmo Jan-Bert Pustonski filmasi törkeästi mutta ilmeisen rutinoituneesti kalastaen vastustajalleen kakkosen. Fredrik Udd kommentoi tilanteesta itselleen turhan kakkosen ja jälleen pelattiin neljällä kuutta vastaan. Kotijoukkue taisteli esimerkillisesti ja hävisi tuplakakkosen vain 1-2. Mutta eipä siinä kaikki.

Heti perään Udd lensi jälleen pihalle samantapaisessa tilanteessa kuin Tierala aiemmin. Tällä kertaa uhrina, tai pikemminkin Oscarina, oli Varik. Tilanteessa oli jonkinmoista kontaktia, mutta siitä huolimatta tämäkin - Westin seitsemäs jäähy ottelussa - oli kyseenalainen. Kun vielä seuraavassa West-hyökkäyksessä Denniksen keskipuolustus kokeili Joel Sjölundin nenän kestävyyttä niin tunteet kotijoukkueessa ja -yleisössä kävivät todella kuumana.

West jaksoi kuitenkin vaikeissa olosuhteissa taistella, uskoa omaan tekemiseensä ja hakea rohkeita ratkaisuja. Ottelun viimeinen maali oli juuri sellainen. Vikkeläkinttuinen Otto Reittilä hakeutui puolinopeassa heittopaikkaan ohittaen klassisella "fafa-fintillä" maahan pyllähtäneen Christer Lundqvistin ja pisti pallon maaliin ohi hölmistyneen Dennis-vahdin Paavo Nelken. Kun vielä Dennis tyri kaksi viimeistä hyökkäystään juhlittiin Luolassa äänekkäästi voittoa sarjajohtajasta.

Vaikka yhdestä ottelusta ei voi vetää liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä voidaan kuitenkin toeta, että Westissä on rutkasti potentiaalia pudotuspelejä ajatellen. Pikkuhiljaa yhteen hitsattu joukkue näyttää nyt suhteellisen iskukykyiseltä pelin jokaisella osa-alueella. Iloinen lisä toimivaan pakettiin oli kaukoheittojen toimivuus Dennistä vastaan.

Ottelun ja Westin parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti Jani Huttunen. Jani taisteli tapansa mukaisesti suurella sydämellä ja maalasi komeasti viivalta. Christian Segersven oli myös yksi ottelun suurista hahmoista. Mies koppasi tukun läpiajoja ja pari rankkaria sekä lähetti palloja nopeisiin vastahyökkäyksiin pohjustaen voittoa. Tapio Tierala pelasi pitkästä aikaa vahvasti. Hyökkäyspäässä Tapen heitot olivat myrkkyä turkulaisille joskin puolustuksessa hän oli välillä pahoissa vaikeuksissa Margus Varikin kanssa. Varik ei maaleja juurikaan tehnyt mutta onnistui pelaamaan loistopaikkoja laitaan Pustonskille, joka kiitti ja osui toisella jaksolla viidesti. Joel Sjölund jatkoi varmoja otteitaan.

Jos oli Westin pelaajiston esitys täydellinen vastakohta keskiviikon surullisesta cup-ottelusta, ei samaa valitettavasti voi sanoa tuomarityöskentelystä. Kim Karlssonin esitykset kummassakin ottelussa hakevat vertaistaan. Sekä Westin että Denniksen pelaajien kunniaksi on sanottava että oli suoranainen ihme ettei enempää hermostumisia nähty. Tuomaripari Karlsson-Christian Westerlund piti ottelun tuoksinassa useampaan kertaan palavereja ja oli eri mieltä mm. Westin aikalisästä, jota ei sitten lopulta ikinä myönnetty.

Välieräpaikka haarukassa
West nousi nyt, ainakin väliaikaisesti, sarjassa pudotuspeliviivan yläpuolelle ja mitalipelehin pääsy on täysin omissa käsissä ja ratkaisun hetket alkavat jo kuluvalla viikolla. ÅIFK ja SIF pelaavat keskiviikkona 25.2. rästiottelunsa ja lauantaina 28.2. SIF vierailee Kauniaisissa todellisessa ratkaisuottelussa. Westin viimeiset neljä ottelua pelataan seuraavasti:

28.2.04 17:00 Kauniainen HC West - SIF
10.3.04 18:30 Riihimäki Cocks - HC West
13.3.04 17:00 Kauniainen HC West - BK-46
17.3.04 19:00 Turku ÅIFK - HC West

HC Westin maalit:
Tapio Tierala 6, Joel Sjölund 5, Johan Engström 4, Fredrik Udd 3, Jani Huttunen 3, Otto Reittilä 2, Tony Enholm 2, Marcus Möller 1.

Ulosajot:
Christian Segersven, Fredrik Udd x2, Joel Sjölund x2, Tapio Tierala, Johan Engström.

Varoitukset:
Christian Segersven, Joel Sjölund, Jani Huttunen.

Ottelun tähtipelaajat:
   Jani Huttunen, HC West HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Christian Segersven, HC West
Joel Sjölund, HC West

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Joukkueenjohdon W-tähdistö:
   Kotiyleisö!
Otto Reittilän Fafa-fintti
Fredi Uddin läpiajo

HC Westin joukkueenjohto valitsee kauden otteluissa epävirallisen oman tähdistönsä, omien kriteereidensä mukaan. Kauden päätteeksi useimman Ween keränneet pelaajat palkitaan ansaitsemallaan tavalla...

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Hufvudstadsbladet 22.2.04 »
Turun Sanomat 22.2.04 »

Vastapuolen versio:
HC Dennis »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit 2003-2004 »
    
Tilastot SM-sarjassa 2003-2004 »
    
Tähdet SM-sarjassa 2003-2004 »
HC WEST 2004