Otteluraportit 2003-2004


West vei pakkopisteet Cocksilta
HC West - Cocks 33 - 27 (14 - 11)

[10.12.03]
West otti avausvoittonsa SM-jatkosarjassa Cocksin kustannuksella selvin lukemin mutta helppoa ei pistesaalistus todellakaan ollut. Kahden edellisen ottelun (HC Dennis ja BK-46) aikana esitetyistä otteista ei ollut tietoakaan ja Roman Denisovista luopunut riihimäkeläisjoukkue hallitsikin ottelua ensimmäisen vartin.

Tony Enholmin komean avausmörssärin jälkeen ottelua vei Cocks ja West tuli kaukana perässä. West sortui jälleen lukuisiin teknisiin virheisiin ja huonoihin ratkaisuihin ja Cocks karkasi 4-8 johtoon Sergei Klevnovin heilutellessa tahtipuikkoa. Jakson puolivälin aikoihin vieraiden puolustusotteet alkoivat viedä miehiä liukuhihnalla jäähypenkille ja Westin otteet piristyivät. Klenov otettiin erikoisvartiointiin ja neljän vierasjäähyn aikana isännät näyttivät karkaavan.

West vei reilun kymmenen minuutin jakson 10-1 ja olisi voinut paremmalla viimeistelyllä takoa jo ratkaisevankin eron mutta toisin kävi. Cocks kiitti harhasyötöistä ja teki jakson kaksi viimeistä maalia ja ero tauolla oli vain kolme maalia. Westin tehokkain oli jälleen 7 metrin viivalta erehtymätön Joel Sjölund.

Vieraiden Reima Niemisen otteet olisivat ansainneet jo punaisen kortinkin hänen taklattuaan läpiajossa olleen Jan Sundströmin mutta selvisi jostain syystä vain jäähyllä. Toisen kerran sama mies selvisi liian vähällä torpattuaan ottelun loppupuolella Fredrik Uddin katsomon puolelle.

Toinen jakso alkoi Westin ylivoimalla mutta maalit teki Cocks. Vähitellen West onnistui hilaamaan itsensä jälleen pienimuotoiselle karkumatkalle ja onnistui pitämään vieraat koko ajan vähintään parin-kolmen maalin päässä.

Vieraiden turhautuminen alkoi näkyä katsomoonkin, josta näkyvimpänä Niko Bergholmin vaihtopenkiltä itselleen huutama kaksiminuuttinen. Westin tehoista vastasi toisella jaksolla Fredrik Udd, joka takoi kaikki maalinsa toisella puolituntisella.

Ottelun ratkaisi Westille lähinnä ylivoimapeli, Cocks kirjautti itselleen 8 kaksiminuuttista, sekä Klenovin ottaminen erikoisvartiointiin tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Joel Sjölund on tällä hetkellä sarjan paras rankkareiden heittäjä, Karjaallla mies teki 5 maalia ja nyt peräti 8, molemmissa 100% osumatarkkuudella. Kipparimme johtaakin SM-jatkosarjan maalintekijätilastoa. Maalivahdeista terävimmät otteet esitti Cocksin Samuli Leinonen.

Ottelu löytyi myös Veikkauksen Tulosvedosta ja oikein veikanneet nettosivat rahansa takaisin mukavalla kertoimella 266,26.

Kun sarjan kärkikaksikko piti kurissa Westin pahimmat kilpailijat ÅIFK:n ja SIF:n, on paikka neljän parhaan joukossa jälleen käsien ulottuvilla. West kohtaa tulevana lauantaina 13.12 kello 16:00 Siuntiossa SIF:n, joka on tällä hetkellä 2 pistettä edellä ja sijalla 4.

HC Westin maalit:
Joel Sjölund 12, Fredrik Udd 6, Tapio Tierala 5, Otto Reittilä 4, Tony Enholm 3, Johan Engström 1, Jani Huttunen 1, Jan Sundström 1, Karl Salmelin -, Rasmus Wahl -, Richard Wahl -, Robert Portman -, Christian Segersven -, Rasmus Lundén.

Ulosajot:
Johan Engström, Jani Huttunen

Ottelun tähtipelaajat:
   Joel Sjölund, HC West HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Fredrik Udd, HC West
Sergei Klenov, Cocks

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Vastapuolen versio:
Cocks »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit 2003-2004 »
    
Tilastot SM-sarjassa 2003-2004 »
    
Tähdet SM-sarjassa 2003-2004 »
HC WEST 2004