Otteluraportit 2003-2004


BK lopussa selvästi Westiä parempi
HC West - BK-46 23 - 36 (13 - 17)

[5.11.03]
SM-runkosarja päättyi Westin vuoden ensimmäiseen kotitappioon BK:ta vastaan. Loppuluvuiksi kirjattiin selkeät 23-36, mutta luvut eivät ihan täysin kuvasta ottelun kulkua. West pisti hyvin kampoihin noin 40 minuuttia tilanteen ollessa silloin vielä 17-19. Tämän jälkeen BK tykitti kuusi maalia putkeen Westin jäädessä nollille ja ottelu oli ratkennut.

Thomas Lindström debytoi Westin SM-joukkueessa Karjaata vastaan.
Ensimmäinen puoliaika alkoi vieraiden komennossa kun kotijoukkue esiintyi hermostuneesti ja karjaalaiset vetivät nopeasti 3-6 lukemat. Seitsemän ensimmäisen minuutin aikana Westille tuomittiin 3 keltaista korttia mikä osaltaan sekoitti isäntien puolustuspeliä. Hyökkäyspäähän kuitenkin löytyi lisäpontta ja isännät kirivät BK:n johdon kiinni (9-9, 17 min.) jonka jälkeen edettiin tasatahtia jakson viimeisille minuuteille asti. Viimeiset kuusi minuuttia isännät joutuivatkin sitten pelaamaan alivoimalla. Kolmesta tuomitusta jäähystä kaksi oli valitettavasti vähintäänkin kyseenalaisia. Tauolle mentiin vieraiden neljän maalin johdossa.

Toiselle puoliajalle kentälle marssi sisuuntunut kotijoukkue. Ottelun parhaan pelaajan Karl Salmelinin johdolla West kiri 17-19 tilanteeseen mutta sitten romahti. West sortui huonoihin ratkaisuihin ja teknisiin virheisiin hyökkäyspäässä josta BK rankaisi armotta. Mestareiden kontrauspeli on ihailtavan nopeaa ja kurinalaista ja sitä kautta myös tehokasta. Taululle iskettiin lyhyessä ajassa lukemiksi 17-25 ja peli oli sillä selvä. Loppu oli pelailua ja BK pääsi kuittaamaan turhankin selvän voiton.

West pelasi pirteästi ja ennakkoluulottomasti ensimmäiset 40 minuuttia. Sentteripeli oli koko pelin ajan ilahduttavan pirteää mikä lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Kopissa juteltiin matsin jälkeen että ensimmäinen puoliaika oli kauden parasta peliä, varsinkin hyökkäyspäässä. Ratkaisut tulivat hyvistä paikoista, pallot upposivat maaliin ja itseluottamus oli kohdallaan. Maalitehtailu jakaantui tasaisesti ja kotiyleisön tuki auttoi mukavasti.

Kotijoukkueelta puuttuivat ottelusta Fredrik Udd pelikiellon ja Marcus Möller sekä Toni Kallio loukkaantumisten takia. Kun lisäksi Jan Sundström loukkaantui alkuverryttelyssä sai vasemmassa laidassa hääriä West 2:sta nostettu Thomas Lindström. Hän selvisi vaikeasta tehtävästään hyvin.

BK:lle kunnia hyvin pelatusta ottelusta ja ansaitusta voitosta. Joukkue lataa murhaavalla tehokkuudella maalipaikkansa verkon perille, ominaisuus josta jokainen joukkue voi ottaa oppia. Westin on nyt pakko jännittää muiden otteluita viikon ajan ennen kuin pelit ylemmässä jatkosarjassa varmistuu.

HC Westin kokoonpano ja maalit:
Joel Sjölund 5, Karl Salmelin 4, Tony Enholm 4, Tapio Tierala 4, Johan Engström 2, Thomas Lindström 2, Rasmus Wahl 1, Otto Reittilä 1, Jan Sundström -, Richard Wahl -, Robert Portman -, Christian Segersven -, Rasmus Lunden -.

Ulosajot:
Joel Sjölund, Tapio Tierala, Otto Reittilä, Johan Engström.

Varoitukset:
Tony Enholm, Joel Sjölund, Tapio Tierala.

Ottelun tähtipelaajat:
   Karl Salmelin, HC West HC Westin tähtipelaajat SM-sarjassa »
Thomas Lindberg, BK-46
Christian Lindberg, BK-46

Miesten SM-sarjan jokaisessa ottelussa valitaan ottelun kolmen, kahden ja yhden tähden pelaaja. Kauden päätteeksi eniten tähtiä keränneet pelaajat muodostavat SM-sarjan All Stars-kentällisen. Tähtien perusteella valitaan myös kuukausittain Kuukauden tähtipelaaja.

Joukkueenjohdon W-tähdistö:
   Karl Salmelin
Joel Sjölund
Thomas Lindström
0,5 DJ Jani

HC Westin joukkueenjohto valitsee kauden otteluissa epävirallisen oman tähdistönsä, omien kriteereidensä mukaan. Kauden päätteeksi useimman Ween keränneet pelaajat palkitaan ansaitsemallaan tavalla...

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Lisää ottelusta:
Hufvudstadsbladet 6.11.03 »
Västra Nyland 6.11.03 »
Etelän Uutiset 8.11.03 »

Vastapuolen versio:
BK-46 »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit 2003-2004 »
    
Tilastot SM-sarjassa 2003-2004 »
    
Tähdet SM-sarjassa 2003-2004 »
HC WEST 2004