Otteluraportit 2003-2004


HC West 2 sortui jälleen hermoiluun viime minuuteilla
Atlas - HC West 2 30 - 30 (12 - 15)

[29.10.03]
Kohdatessaan Atlaksen Myyrmäessä HC West 2 oli pakkovoiton edessä säilyttääkseen mahdollisuudet ylemmässä jatkosarjassa pelaamiseen.

Ottelun alku oli tasainen ja vielä 20 minuutin kohdalla oltiin lukemissa 8-9 HC West 2:en hyväksi. Ensimmäisen erän lopulla West sai kuitenkin pakkansa paremmin järjestykseen ja osan turhista virheistä karsittua pois, jolloin joukkue onnistuikin kasvattamaan eroa ja erätauolle siirryttiin tilanteessa 12-15.

Ensimmäisellä puoliajalla Atlaksesta kunnostautuivat eteenkin kauden aikana runsaasti maaleja tehtaillut Klaus Sarin, joka onnistui maalinteossa useamman kerran Westin kovasta yrityksestä huolimatta, sekä viivalta varoituksia ja rangaistusheittoja kalastellut Tomi Puikkonen.

Westistä edukseen esiintyivät varsinkin viivalla ja puolustuksessa taistellut Jani Huttunen, nopea Peik Jansson sekä linko Patrik Serén. Westin pelistä korostui kuitenkin edelleen koko kauden vaivannut epätasaisuus sekä yksilö- että joukkuetasolla.

Atlas aloitti toisen puoliajan pirteästi ja Westin ottaessa aikalisän 12 minuutin kohdalla oli taululla lukemat 20-21. Kari-Petri Kallion aikalisän aikana antamat neuvot auttoivat ja kun peliä oli 10 minuuttia jäljellä näytti voitto jo varmalta Westin johtaessa viidellä osumalla 21-26. Mutta yhtäkkiä valmentajan antamat neuvot unohdettiin täysin, jolloin alkoi taas jäähyily ja hermoilu. Pallo ei pysynyt käsissä, hyökkäyksessä tehtiin nopeita ratkaisuja vaikka pelattiin vajaalla, ja joukkuepeli oli muisto vain.

Atlas teki viimeisellä minuutilla tasoittavan maalin Westin pelatessa kahden pelaajan alivoimalla, ja ottelun voitto sekä ylemmän jatkosarjan saavuttaminen alkoi näyttää toivottomalta. Atlas sortui tässä tilanteessa kuitenkin vuorostaan älyttömään sähläilyyn ja järjesti itselleen kaksi punaista korttia sekä Westille vapaaheiton yhdeksästä metristä kun peliä oli vielä viisi sekuntia jäljellä. West vaihtoi maalivahtinsa kenttäpelaajaan voittoa hakiessaan ja pääsi näin ollen yrittämään ratkaisua viidellä neljää vastaan.

West 2:n kapteeni Kristian "Kikko" Karlsson järjesti joukkueensa asemiin ja näytti siltä että Serénille järjestettäisiin heittopaikka yhdeksästä metristä. Karlsson siirsi kuitenkin pallon loistavalla kääntösyötöllä viivalla omassa yksinäisyydessään odottavalle Jani Huttuselle, jolle tarjottiin näin sankarin tai epäonnistujan viittaa kun ottelusta oli jäljellä ainoastaan kaksi sekuntia.

Huttunen heitti pallon alanurkkaa kohti, mikä oli läpi ottelun ollut Atlaksen maalivahdin heikko kohta, mutta ei - parhaaseensa venynyt Petri Suihkonen sai jalkansa pallon ja maalin väliin. "Sääliksi käy niitä jotka kotikisoissa epäonnistuvat ratkaisuvaiheessa" oli Huttusen karvas kommentti ottelun päätyttyä.

Ottelun lopputulos oli siis 30-30, mikä ei allekirjoittaneen mielestä kuvasta joukkueiden todellista taitotasoa. Westin nuoressa joukkueessa on paljon potentiaalia ja osaavia pelaajia mutta rutiinia ja kuria tarvitaan rutkasti lisää jotta tasoa jaksettaisiin ylläpitää läpi ottelun. Seitsemän ulosajoa ottelun toisella puoliajalla, etenkin kun se alkaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus, kuvastaa hyvin nykyistä tilannetta.

HC Westin maalintekijät:
Thomas Lindström 6, Anton Engström 6, Peik Jansson 5, Jani Huttunen 4, Patrik Serén 4, Kristian Karlsson 3, Patrik Martas 1, Joona Hertola 1.

Ulosajot:
Peik Jansson x 2, Jani Huttunen x 2, Anton Engström, Jan Bergman, Patrik Martas, Kristian Karlsson.

Varoitukset:
Matias Bäckström, Jani Huttunen, Jan Bergman

Ottelufaktat liiton tulospalvelussa »

Vastapuolen versio:
Atlas »

 

    
Tulospalvelu:
Otteluohjelmat, tulokset ja tilastot »
    
Otteluraportit 2003-2004 »
HC WEST 2004