Tiedotteet 2015


HC West valmis liiga-avaukseen
[16.9.15]
HC Westin ensimmäiset liigaottelut 2015-16:

19.9. klo 16:00 SIF-HC West
26.9. klo 16:00 HC West-HIFK

Westin edustusjoukkueella on harjoituskausi takana ja sarjapelit alkavat tällä viikolla. Viime kaudesta joukkue on uudistunut jonkun verran. Lähtijäpuolella ovat nimet kuten Hagman, Protsenko, Karlsson ja Leven. Uusia pelaajia ovat mm. Richard Sundberg, Atte Pakarinen, Måns Ahlström. Myös valmennuspuolella on tapahtunut muutoksia, kuin HC Westin pitkäaikainen päävalmentaja Mikael Källman vaihtui Mikko Koskueen.

Westin uusi päävalmentaja Koskue kommentoi uudistunutta joukkuetta seuraavasti, "Toki menetimme paljon rutiinia ja kokemusta Karlssonin, Hagmanin ja Protsenkon myötä. Toisaalta terveenä olleet tulokkaat ovat ajaneet itsensä hyvin sisään joukkueeseen ja ovat meille erittäin arvokkaita. Ricke tuo joukkueeseen johtajuutta ja voittamisen kulttuuria, niin kentällä kuin sen ulkopuolella. Måns tulee olemaan loistava korvaaja menetetyille laitapelaajille, kunhan saa vielä enemmän tuntumaa ja pelejä alle. Myös Atte on päässyt loistavasti mukaan hommaan ja pelannut treenipeleissäkin hyvin. Lisäksi omat juniorit ovat tehneet erittäin hyvää työtä kesällä. Ainahan sitä voi valitella että jos meillä olisi enemmän resursseja tai sitä tai tätä, että haluaisimme pari pelaajaa lisää. Näillä mennään ja olen tyytyväinen kokoonpanoon kunhan saadaan kaikki jätkät ruotuun. Kopissa on hyvä fiilis ja jätkät viihtyvät keskenään, se on kaiken a ja o"

Molemmat pelinrakentajat (Sami Silfver ja Anders Genberg) ovat olleet koko kesän vielä toipilaina viime kaudella tehtyjen leikkausten jäljiltä mikä aiheuttanut oman lisämausteensa kesäkauteen. "Loukkaantumisten ja sairastelujen takia ei olla päästy koko joukkueena treenaamaan kesällä niin kuin oltaisiin haluttu. Tottakai se on iso haaste joukkueelle kun joukkueelle jos molemmat pelinrakentajat puuttuvat koko kesäkauden", jatkaa Koskue. "Toisaalta se on antanut junioreille oivan mahdollisuuden näyttää osaamistaan ja he ovatkin hoitaneet hommansa erinomaisesti. Peli peliltä lähdetään kehittämään omaa tekemistämme, vielä on pitkä matka että peli alkaa näyttämään hyvältä. Meillä ei ole kuitenkaan mihinkään kiire. Katse on keväässä."

"Kauteen lähdetään luottavaisena, mutta nöyränä. Peli kerrallaan lähdetään taistelemaan ja kehittämään omaa peliämme. Matka on pitkä ja yritetään pitää kehityskäyrä positiivisena aina kevääseen asti. Matkaan lähdetään jokaista vastustajaa kunnioittaen, ketään kuitenkaan pelkäämättä", sanoo Koskue.

Joukkueen tavoite on Koskuen mukaan selkeä: "Tarjota katsojille vauhdikasta ja viihdyttävää käsipalloa. Parantaa niin pelillisesti kuin tuloksellisestikin viime kaudesta. Ja siinä ohessa ei tietenkään saa unohtaa että tavoite on myös kehittää pitkäjänteisesti jokaista yksilöä niin pelaajana kuin urheilijanakin."


    
HC WEST 2004