Tiedotteet 2014


HC Westiin kolme uutta nuorta ja lupaavaa pelaajaa
[9.5.14]
HC West vahvistuu kaudelle 2014-15 kolmella nuorella pelaajalla. Turun suunnalta saapuu Westiin Albert Lindholm, Porvoosta puolestaan veljespari Alexander ja Patrik Lång. Kolmikon kanssa samalla ovenavauksella Westistä lähtee uransa lopettava Joona Raerinne, Cocksiin palaava Jani Tuominen ja kevään ajan Miro Koljosta tuurannut Sergiy Shevchenko sekä maalivahti Theodotos Christou, joiden uusi osoite on Atlas Vantaa.

ÅIFK:sta Westiin siirtyvä Albert Lindholm on 19-vuotias vasuri, joka kykenee pelaamaan sekä oikealla laidalla että oikeana pakkina. BK-46:n kasvatti on pelannut SM-liigassa SIF:n ja ÅIFK:n riveissä 72 ottelua joissa on tehnyt 90 maalia. Päättyneen kauden saldo oli runkosarjassa 22/39 ja Play off-otteluissa 3/10. P94-maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Lindholm on pelannut 43 maaottelua ja onnistunut niissä maalinteossa 57 kertaa.

Westissä 185-senttinen Lindholm toivoo kehittyvänsä pelaajana ja pyrkii saavuttamaan vakinaisen pelipaikan ja sitä myöten saavansa vastuuta. Pelaaminen Mikael Källmanin alaisuudessa oli suurin syy siirtoon. Lisäksi vaikutuksen on tehnyt Miro Koljonen, joka tuli pelikaverina tutuksi jo SIF:n aikana.

Albert Lindholm. Kuva: Jouni Lappi.
Albert Lindholm. Kuva: Jouni Lappi.

Toisen polven pääsarjapelaajat Alexander ja Patrik Lång ovat koko käsipallouransa ajan edustaneet Porvoon Akillesta.

Veljeksistä vanhempi, 23-vuotias Alexander, pelasi kauden 2012-13 Ruotsissa Önneredin farmijoukkueessa. Hän oli mukana Iso-Britannian alle 21-vuotiaiden maajoukkueen leireillä Englannissa, Ruotsissa, Puolassa ja Unkarissa tavoitteenaan pelata Lontoon Olympialaisissa, mutta orastanut Olympiamatka kaatui kumottuun passihakemukseen. Suomen paidassa 190-senttinen takamies ei ole taitojaan päässyt näyttämään. SM-tasolla Lång on pelannut 57 ottelua ja tehnyt 114 maalia.

"Halusin siirtyä Westiin koska seuralla on korkeat tavoitteet ja toimiva konsepti kentällä ja sen ulkopuolella. Yksilönä aion ottaa isoja harppauksia eteenpäin ja saada roolia joukkueessa. Entisistä West-pelaajista vaikutuksen on tehnyt Akilleksessa pelannut Fredrik Udd, jolla oli hyvä taso ja korkea työmoraali."

Alexander Lång. Kuva: Niklas Montonen.
Alexander Lång. Kuva: Niklas Montonen.

Veljeään kaksi vuotta nuoremman Patrikin pelipaikka on vasemmassa laidassa. Patrik haluaa kehittyä pelaajana, pelata paremmalla tasolla sekä pelata joukkueessa jossa kaikki pelaajat ovat motivoituneita, ja jossa on hyvä henki päällä. Patrik Långin pääsarjaura ennen Westiin siirtoa on 43 ottelun ja 79 maalin mittainen.

Patrik Lång. Kuva: Niklas Montonen.
Patrik Lång. Kuva: Niklas Montonen.

Lisää aiheesta:
HC West solmi jatkosopimuksia »


    
HC WEST 2004