Tiedotteet 2013


Westin vastalause meni nurin
[9.12.13]

HC Westin Cocks-ottelusta tekemää vastalausetta ei hyväksytty joten 13.11. Luolassa pelatun ottelun lopputulos 30-31 jää voimaan.

West protestoi ottelun viimeisen sekunnin tapahtumia, jossa Axel Carlanderin tekemä tasoitusmaali ensin hyväksytään tuomareiden toimesta, mutta hetkeä myöhemmin hylätään ja tuomio muutetaan seitsemän metrin heitoksi kun kukaan hallissa ei voinut olla varma ehtikö pallo yli maaliviivan ennen kuin aika oli täysi.

HC Westin vastalause ottelusta nro 1029 HC West - Cocks 13.11.2013
Kurinpitovaliokunta on käsitellyt vastalauseen sille toimitettujen sähköpostiasiakirjojen perusteella ja katseltuaan videolta ottelun lopputapahtumat. Tämän perusteella on todettu seuraavaa:

Käsipallon pelisääntöjen 9:2 käsittelee asiaa eli maalin tekemistä.

Sääntö on sanallisesti kerrottuna, että maalia ei voi hylätä, jos alkuheitto on suoritettu. Jos se ei tule suoritettavaksi, niin erotuomareiden tulee ilmaista, että he ovat hyväksyneet maalin.

Tapauksessa maalituomari hyväksyi ensin maalin, mutta sitten neuvottelun jälkeen erotuomarit tulivat siihen lopputulokseen, ettei pallo ollut ylittänyt maaliviivaa ennen peliajan päättymistä. Koska pelaajaa oli peliaikana rikottu maalinsaantitilanteessa, jatkettiin peliä yliajalla 7-metrin heitolla. Tämä ei mennyt maaliin ja niin ottelu sitten päättyi.

Pelisääntöjen 17:9 mukaisesti erotuomarit vastaavat peliajan seurannasta. Epäselvissä tilanteissa he tekevät ajanotosta yhteispäätöksen. Pelisääntöjen 17:11 mukaisesti erotuomareiden heidän omien tapahtumatoteamustensa perusteella tekemät ratkaisut ja tuomiot ovat lopullisia.

Erotuomarit ovat videolta tarkasteltuina olleet ensin hyväksymässä maalia ja pelin jatkaminen sitten 7 –metrin heitolla on tapahtunut vasta jonkin ajan kuluttua. Epäselväksi on jäänyt millä perusteella erotuomarit ovat tarkalleen päätelleet pelitapahtumien suhteen peliaikaan, mutta sääntöjen mukaan heillä on sekä oikeus että velvollisuus ratkaista asia. Heidän ratkaisunsa on lopullinen, vaikkakin olisi ollut peliajan suhteen todellisuudessa vääräkin. Tällaisissa asioissa erotuomareiden tulisi ensin selkeästi neuvotella asia ja vasta sitten vihellyksin ja käsimerkein todeta tapahtumat.

Kilpailusääntöjen 16 §:n mukaisesti vastalauseet osoitetaan liittohallitukselle. Liittohallitus on valtuuttanut kurinpitovaliokunnan käsittelemään vastalauseet.

Näillä perusteilla vastalause on hylättävä, koska erotuomarit ovat toimineet tapahtumatoteamustensa perusteella pelisääntöjen mukaisesti. Vastalausemaksua ei palauteta.

Tähän päätökseen saa hakea muutosta kurinpitosääntöjen mukaisesti liittohallitukselle 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Kurinpitovaliokunnan puolesta
Tapani Norros

Lisää aiheesta:
Hufvudstadsbladet 10.12.13 »


    
HC WEST 2004