Tiedotteet 2012


HC West valmis uuteen liigakauteen
[7.9.12]
HC Westin pelaajasiirrot:

Lähteneet pelaajat:
- Benny Broman (Dicken)
- Joacim Broman (Dicken)
- Joona Hertola (Dicken)
- Teemu Hertola (Dicken)
- Mikael Knus (Dicken)
- Patrik Roslander (Dicken)
- Tomi Kurppa
- Dennis Smeds
- Simon Wörlund

Uudet pelaajat:
+ Miro Koljonen (SIF)
+ Jani Tuominen (Cocks)
+ Olle Stenius (IFK Kristianstad, SWE)
+ Axel Carlander (GrIFK)
+ Albert Georgs (GrIFK)
+ Niklas Heinonen (GrIFK)
+ Alexander Nystén (GrIFK)
+ Christoffer Sjöblom (GrIFK)
+ Alexander von Numers (GrIFK)
HC Westin VIP-kausikortit kätevästi netistä »

Suomen mestaruutta ja Suomen cupin voittoa puolustava HC West lähtee tulevaan kauteen hurjasti nuorentuneena. Kun viime kauden joukkueesta peräti yhdeksän pelaajaa on poissa, on yhteistyöseura GrIFK:n kasvateilla erinomainen näytönpaikka käsillään.

Kuuden Dickenin väreihin vaihtaneen pelaajan lisäksi Tomi Kurppa ja Dennis Smeds muuttivat ulkomaille, ja Simon Wörlundin jatko liigatasolla on miehen oman harkinnan alla.

West sai riveihinsä kolme ajatusmaailmaansa sopivaa vahvistusta paikkaamaan menetyksiään, lisäksi kuusi nuorta tulevaisuuden pelaajaa tekee ensiesiintymisensä SM-liigassa. Valmennuskaartiin saatiin lisävoimia Jani Vaskolan tultua joukkueen fysiikkavalmentajaksi.

Westin edustusjoukkueen keski-ikä, 22 vuotta, on seuran kymmenvuotisen historian nuorin.

Joukkueen nestorin Olle Steniuksen lisäksi vain kolme muuta kenttäpelaajaa on nähnyt päivänvalon 1980-luvun puolella. 33-vuotias Stenius tuo joukkueeseen rutkasti kokemusta. Yhdeksän vuotta Ruotsissa viettänyt 50 A-maaottelun mies tuo kokemuksen lisäksi johtajuutta ja näkökulmaa.

20-vuotiaat Miro Koljonen ja Jani Tuominen ovat nuoresta iästään huolimatta jo karaistuneet kovissakin peleissä. Koljonen toimi viime kaudella sekä SIF:n että 1992-syntyneiden maajoukkueen kapteenina ja tuo vasenkätisenä pelaajana lisää vaihtoehtoja Westin peliin. Tuomisen meriittilistalle ehti Cocksin riveissä tulla menestystä ja kokemusta sekä SM-liigassa että Baltian liigassa.

GrIFK:n 1994-95 syntyneistä pelaajista Albert Georgs löi itsensä suuremman yleisön tietoisuuteen keväällä ikäluokkansa EM-karsintaturnauksessa Pirkkolassa. Vikkelän maalivahdin paraatipelastukset olivat suuressa roolissa kun joukkue raivasi tiensä EM-lopputurnaukseen.

Alexanderit Nystén ja von Numers, Christoffer Sjöblom, Niklas Heinonen sekä joukkueen uusi kuopus Axel Carlander ovat erittäin kehityskelpoisia ja valmiita kamppailemaan peliajasta.

Westin "vanhoista" pelaajista erityisesti Richard Sundberg, Sami Silfver, Sam Kihlstedt ja Joona Raerinne tulee saamaan paljon vastuuta. Joacim Bromanin varjossa pari viime kautta omaa vuoroaan odotellut Benjamin Olsson on valmis tekemään läpimurtonsa liigatasolla. Maalivahdeista Thomas Lindström kantaa nyt isoimman vastuun kun luotettavat kolleegat Tomi Kurppa ja Patrik Roslander ovat muualla.

Valmentaja Mikael Källman hyrisee tyytyväisyyttään "uuden" joukkueensa harjoitusintoon ja työmoraaliin. Uudet tulokkaat ovat sopeutuneet joukkueeseen hyvin ja nuorten esiinmarssi vaikuttaa vääjäämättömältä.

West avasi harjoitusottelukautensa elokuun lopulla voitokkaasti kun HIFK hävisi Luolassa 34-25 (17-7). Seuraavana viikonloppuna West matkusti Riikaan, jossa se pelasi kaksi vauhdikasta ottelua. Tenax Dobele oli huipputasaisessa ottelussa vahvempi maalein 29-26 (14-13). Toisessa ottelussa vastaan asettunut LSPA Riga jäi Westin jyrän alle lukemin 28-17 (15-7).

Harjoituskauden ottelut jatkuvat ja päättyvät Luolassa lauantaina, jolloin ex-West-laituri Rasmus Hallbäck marssittaa Tyresö Handball-joukkueensa areenalle. Ruotsin I-divisioonaan valmistautuva Tyresö pelaa viikonloppuna kolme harjoitusottelua Suomessa, Luolassa pelattava ottelu alkaa kello 15:30.

Kotoinen SM-liiga käynnistyy Westin osalta lauantaina 15.9. Riihimäellä, josta haetaan Suomen cupin jatkopaikkaa jo edellisenä keskiviikkona 12.9. SM-liigan ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 22.9., jolloin vastaan asettuu viime kauden kahdeksikko ÅIFK.

HC Westin SM-liigakauteen valmistavat harjoitusottelut:
08.09.12 HC West - Tyresö Handboll (SWE) Kauniaisten Luola klo 15:30

Pelatut harjoitusottelut:
01.09.12 LSPA Riga (LAT) - HC West 17 - 28 (  7 - 15)
01.09.12 Tenax Dobele (LAT) - HC West 26 - 23 (14 - 13)
27.08.12 HC West - HIFK 34 - 25 (17 -   7)

Lisää aiheesta:
Tyresö Handboll »
LSPA Riga »
Tenax Dobele »
HIFK »


    
HC WEST 2004