Tiedotteet 2012


Suomen tie nousi pystyyn Kyproksella
[11.6.12]
Suomen käsipallomaajoukkue jäi Kyproksella pelatussa EM-karsintalohkossaan toiseksi ja karsiutui EM-jatkokarsinnoista. Lohkovoittaja Ukraina voitti kaikki kolme otteluaan, Suomi, Kypros ja Luxemburg puolestaan pelasivat ristiin ja saalistivat kukin kaksi pistettä.

Suomi tuli toiseksi lohkossaan maalieron perusteella. Haaveet jatkopaikasta olivat sulaneet pienehköiksi jo ennen viimeistä ottelua sillä muissa lohkoissa kakkosten maalierot olivat täysin eri luokkaa, vastustajat kun olivat riepotelleet sen verran rajusti heikkoja Irlantia ja Maltaa.

Kakkosiksi sijoittuneiden kisassa pisimmät korret vetivät Israel ja Latvia, jotka kumpikin voittivat kaksi ottelua ja joiden maalierot olivat tavoittamattomissa jo ennen sunnuntaisia karsintaotteluita.

Suomi taisteli avausottelussaan tasapäisesti Ukrainan kanssa mutta tauon 13-15 tappioasema venähti toisella jaksolla hieman lisää. Loppulukemat 30-24 Ukrainalle. Perjantain toisessa ottelussa isäntämaa Kypros voitti Luxemburgin 27-21.

Lauantaina Kypros oli Suomelle pelkkä vastaantulija ja taipui 26-14 (11-6). Ukraina ratkaisi oman ottelunsa Luxemburgia vastaan jo avausjaksolla mentyään tauolle 20-7 johdossa. Luxemburg teki tauon jälkeen mahtikirin mutta hävisi maalein 27-24.

Viimeisessä ottelussa lohkon heikoimmaksi rankattu Luxemburg näytti jälleen asennemallia ja karkasi jo ensimmäisellä jaksolla tavoittamattomiin. 8-14 taukotulos kaveni loppua kohden mutta Suomi ei kyennyt menemään ohitse. 23-25 tappio hautasi teoreettisimmatkin jatkohaaveet. Ukraina ratkaisi oman lohkovoittonsa ja Suomen kakkospaikan 37-22 (20-10) voitollaan Kyproksesta.

Sinivalkoisten tehokkaimmaksi pelaajaksi turnauksessa nousi Jac Karlsson 18 osumallaan. Andreas Rönnberg teki 14 ja Johan Skogberg 10 maalia. Tuoreen West-pelurin Miro Koljosen sekä Joacim Bromanin saldoksi tuli viisi maalia mieheen, Benny Bromanin käsi kävi kolmen maalin verran.

Ukraina eteni jatkokarsintalohkoon, jonka muut maat ovat Puola, Ruotsi ja Hollanti. Esikarsintalohkosta B jatkoon meni Sveitsi, lohkosta C Romania ja paras lohkokakkonen Israel. Turkki voitti tasaväkisen D-lohkon ja kakkonen Latvia vei yhdellä voitolla ja kahdella tasapelillä viimeisen jaossa olleen jatkokarsintapaikan virolaisten nenän edestä.

Lisää aiheesta:
EM 2014-karsintojen lohkot, otteluohjelma ja -tulokset (EHF) »
EHF Euro 2014 Men »
Ukrainan Käsipalloliitto »
Kyproksen Käsipalloliitto »
Luxemburgin Käsipalloliitto »


    
HC WEST 2004