Tiedotteet 2012


Cocks ja Atlas puolivälieristä mitalipeleihin
[31.3.12]
Miesten SM-liigan neljän kärkryhmän viimeiset jäsenet hahmottuivat pudotuspelien puolivälierissä. Kaikki neljä liigan kärkeen etukäteen povattua, ja runkosarjan neljä parasta ryhmää pelaavat tänä keväänä mitaleista. Sama nelikko miehitti myös viime keväänä liigan kärkisijat.

11.4. starttaaviin välieriin lähdettäessä varmaa on vain se että pientä vaihtuvuutta viime vuosien mitalijärjestykseen on tulossa. HC Westin vastustajaksi osui neljän viime kevään loppuottelupari Riihimäen Cocks, joka lähetti Helsingin IFK:n kesälaitumille vakuuttavasti suoraan kolmessa ottelussa.

West ja Cocks kohtasivat runkosarjassa kolmessa ottelussa, jotka kaikki päättyivät puolustavan mestarijoukkueen voittoon. Marraskuussa joukkueet kohtasivat Luolassa ja West voitti 37-27 (15-18) ja Riihimäellä helmikuun alussa pelatun ottelun West voitti 26-23 (12-12). Viimeksi joukkueet kohtasivat maaliskuussa kun West isännöi Luolassa siipirikkoista vierastaan peräti 32-12 (12-7).

48:sta keskinäisestä liigaottelusta Cocks on voittanut 31 ja West 15, maalieron ollessa riihimäkeläisten hyväksi 1276-1180. Mikael Källmanin miehistö on voittanut kuusi viimeisintä joukkueiden keskinäistä koitosta. Play offeissa joukkueet ovat kohdanneet 15 kertaa, voitoissa Cocks on niskanpäällä 10-5.

Play off-otteluiden luonteen tuntien välieristä ei tule helppoa. Cocks pääsee ensimmäistä kertaa tällä kaudella Westiä vastaan mukanaan joukkueen ykkösmaalintekijä Teemu Tamminen. Muutenkin kokenut nelinkertainen mestari hakee revanssia viime keväältä joten välieräsarjasta on lupa odottaa todella paljon.

Toista finaalipaikkaa tavoittelevat runkosarjan kakkonen SIF ja kolmonen Atlas, kahtena viime keväänä pronssiotteluissa kohdanneet joukkueet. Toissa vuonna pronssia voitti Atlas, vuosi sitten mitaleita juhli SIF. Tänä keväänä kumpikin hakee tasavahvasti finaalipaikkaa ja parannusta viime vuosiin. Vantaalaiset selvittivät tiensä mitalipeleihin kukistettuaan puolivälierissä BK-46:n otteluvoitoin 3-1.

Runkosarjassa joukkueet jakoivat pisteet 3-3, kummankin joukkueen voitettua yhden Myyrmäessä pelatun ottelun (28-35 ja 26-25). Siuntiossa joukkueet päätyivät 28-28 tasatulokseen.

Välieräsarjat käynnistyvät Kauniaisissa ja Siuntiossa 11.4. ja jatkuvat Riihimäellä ja Myyrmäessä 12.4. Kolmannet ottelut pelataan avauspaikkakunnilla 14.4. Tarvittaessa pelataan vielä 16.4. ja 18.4. Loppuotteluihin selviää kolmella voitolla.

Lisää aiheesta:
HC Westin otteluohjelma Play offeissa »
Käsipallon SM-liiga »
Cocks »


HC WEST 2004