Tiedotteet 2011


HC West välipäivinä kovaan turnaukseen Hollantiin
[30.11.11]
HC West osallistuu 27.-29.12. Hollannin Geleenissä, Sittardissa ja Panningenissa järjestettävään kahdeksan joukkueen kansainväliseen Limburgse Handbal Dagen kutsuturnaukseen.

24. kerran järjestettävä turnaus on vuosittain ollut kovatasoinen ja tänäkin vuonna turnaukseen osallistuu Westin tavoin kansallisia mestarijoukkueita. Pääsarjatason edustajia on vuosien varrella ollut mukana mm. Espanjasta, Venäjältä, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Kroatiasta ja Saksasta.

Vuoden 2011 turnauksessa pelaavat Westin lisäksi Hollannin viime kauden mitaliikolmikko HV KRAS/Volendam (hallitseva Hollannin mestari), Eurotech/Bevo HC sekä OCI Nitrogen-Lions, HC Meshkov Brest (Valko-Venäjä), ABC Braga (Portugali), RK Zemaitijos Dragunas Liettuasta ja RK Porec Kroatiasta.

Joukkueet on jaettu kahteen lohkoon joiden kaksi parasta pelaavat semifinaalit. Loppu- ja pronssiotteluiden lisäksi turnauksen päätöspäivänä pelataan ottelut viidennestä ja seitsemännestä sijasta.

Kovia joukkueita
HC Westin alkulohkovastustajista liettualainen RK Zemaitijos Dragunas johtaa sekä maansa pääsarjaa että Baltian liigaa, Meshkov Brest on 2000-luvulla voittanut maansa mestaruuden viidesti ja on tällä hetkellä Valko-Venäjän mestaruussarjassa toisena Minskin Dynamon jälkeen. Joukkue on myös maansa hallitseva cup-mestari. Westin avausvastustaja OCI Lions on Hollannin liigassa tällä hetkellä kuudentena.

Alkulohko A:n joukkueista RK Porec on tällä hetkellä Kroatian liigassa neljäntenä. Liigan tasaisessa kärkikahinassa kuusi ensimmäistä joukkuetta mahtuu kahden pisteen sisään. Porec on Meshkov Brestin tavoin kovaa vauhtia menossa 16 parhaan joukkoon kuluvan kauden Euroopan cup-voittajien cupissa.

KRAS/Volendam keikkuu tällä hetkellä kymmenen pelatun kierroksen jälkeen Hollannin pääsarjan Eredivisien kärjessä ja Eurotech/Bevo on samassa kymmenen joukkueen sarjassa viidentenä.

ABC Braga löytyy Portugalin pääsarjassa viidenneltä sijalta, edellään mm. kaksi edellistä Limburgse Handbal Dagen-turnauksen voittajaa (FC Porto 2009, Benfica 2010).

LHD Limburgse Handbal Dagen

Limburgse Handbal Dagen 27.-29.12.2011

Turnauksen WWW-sivut »
Turnauksen lohkojako ja otteluohjelma »

Turnausjoukkueiden kotisivut:
HV KRAS / Volendam (NED) »
OCI Nitrogen-Lions (NED) »
Eurotech/Bevo (NED) »
HC Meshkov Brest (BLR) »
ABC Braga (POR) »
RK Zemaitijos Dragunas (LTU) »
RK Porec (CRO) »

EHF:n seurajoukkueiden esittelysivut:
HV KRAS/Volendam (NED) »
OCI Nitrogen-Lions (NED) »
Eurotech/Bevo HC (NED) »
HC Meshkov Brest (BLR) »
ABC Braga (POR) »
RK Zemaitijos Dragunas (LTU) »
RK Porec (CRO) »


    
HC WEST 2004