Tiedotteet 2011


SM-liiga käynnistyy viikonloppuna
[15.9.11]

SM-liigan avauskierros:
16.9. klo 19:00 Atlas -   BK-46
17.9. klo 16:00 Cocks -   SIF
17.9. klo 18:30 Dicken -   HIFK
18.9. klo 18:00 Akilles -   ÅIFK

HC Westin ensimmäiset ottelut:
24.9. klo 16:45 SIF -   HC West
1.10. klo 16:00 HC West -   ÅIFK

Otteluseuranta reaaliajassa
www.handisliiga.fi »

Käsipallon miesten järjestyksessään toinen SM-liiga käynnistyy viikonloppuna neljällä ottelulla. HC West pääsee yhdeksän joukkueen leikkiin mukaan vasta toisella sarjakierroksella kun se 24.9. matkaa Siuntioon SIF:n vieraaksi tiukkaan taistoon sarjapisteistä.

HC West juhli keväällä historiansa ensimmäistä Suomen mestaruuttaan ja pärjäsi kesän siirtomarkkinoilla kohtuullisen hyvin. Sami Silfver ja Anders Genberg hankittiin korvaamaan Tapio Tieralan ja Rasmus Wahlin jättämän aukon pakkikalustoon ja Thomas Lindström jatkaa Westin perinteitä joukkueena jossa aina on ollut huippumaalivahteja. Kova kilpailu myös maalivahtien kesken takaa jokaiseen otteluun huippukuntoisen veskarin.

Tieralan ja Wahlin lisäksi joukkueen, ja liigatason pelit jättivät taakseen Jan Sundström, Jani Huttunen, Fredrik Kvist. Rasmus Hallbäckin lähtö Ruotsiin opiskelemaan ja sitä myöten pelaamaan Tyresö IF:n joukkueeseen kirpaisi pahasti ja mikään salaisuus ei ole että joukkue etsii edelleen riveihinsä mitat täyttävää vasenkätistä pelaajaa.

Liigajoukkueista oikeastaan vain BK-46:n voi sanoa jääneen pakkasen puolelle. Nico Rönnbergin (SIF), Oscar Kihlstedtin (Stord IL, NOR) sekä Westiin tulleiden Lindströmin ja Silfverin tasoisia pelaajia olisi minkä joukkueen tahansa vaikea korvata. Jan Källmanilla onkin käsissään nuorisoryhmä jolle ei mitalipeleistä juuri kannata ääneen puhua. Paikka kuuden joukkoon olisi karjaalaisille kuin mestaruus, mutta taas kannattaa pitää mielessä vanha sanonta "Älä koskaan aliarvioi BK:ta".

Viime kevään semifinalisteista SIF lienee tänä vuonna vahvoilla. Keltapaitoja kauden alusta alkaen luotsaava Kaj Kekki sai houkuteltua Nico Rönnbergin tempaukseen joita länsirannikolla ei aiemminkaan ole katsottu hyvällä. Siirto BK:sta SIF:iin on ainakin aiemmin saanut monet näkemään hyvinkin punaista. Kunhan SIF saa jalkeille myös Jaan Kaugen ja Ravo Voosalun, voi huoletta tavoitella paikkaa liigan finaaliin.

Cocks vaihtoi valmentajansa Raivo Laastin Toni Kallioon (Atlas), joka pääsi kohtalaisen puhtaalta pöydältä hommiin. Kristo Järve (Atlas), Valdar Noodla (Dicken), Andrey Orel (HIFK) ja Theodotos Christou (Atlas) jättivät seuran, jonne palasi Kristian Jansson Tanskasta, Ribestä. Uusina pelaajina kroaattimaalivahti Tomislav Milinkovic ja tsekkiheittäjä Martin Hrtska, joka saapuu Riihimäelle Janssonin kanssa samasta tanskalaisseurasta. Cocks jatkaa SM-liigan ohella myös Baltian liigassa.

Riihimäelle perustettiin kesällä myös kokonaan uusi käsipalloseura Riihimäen Dynamo, jonka kerrotaan saaneensa alkunsa joidenkin paikallispelaajien saaneensa tarpeekseen Cocksin vuosikausia harrastamasta ulkomaalaiskiintiöstä.

Atlakselle oli käydä kylmät seuran kieltäydyttyä Toni Kallion kanssa jatkosta. Uusi luotsi Jaakko Horelli (Giants) on tämän kauden liigan ainoa päävalmentaja jolla ei liigakokemusta roolista aiemmin ole. Kristo Järven akillesjänne ei kestänyt joukkueen yhteisharjoituksia puolta tuntia kauempaa ja koko kausi saattaa olla paketissa jo nyt. Runkopelaajien loukkantumistilanne (Järve, Klaus Sarin, Nikko Kinos) saattaa häiritä sarjan alkutaivalta, ja se ei ainakaan edesauta hyvää lähtöä kaipaavaa joukkuetta.

Liigan musta hevonen tulee tällä kaudella Turusta. Tomi Salminen palasi ÅIFK:n valmentajaksi ja sai haalittua mukaan mm. edeltäjänsä Pietari Kapin. Takamiehet Olev Eensalu Virosta ja Dusan Santrac Serbiasta toivotaan kääntää monta ottelua ainakin pahimpia haastajia vastaan turkulaisten eduksi.

Helsingin IFK ehti jo keväällä kiinnittää Petter Forsströmin (SIF) maalilleen ja Jonas Karlssonin samasta seurasta sentteriksi. Varustelu jatkui syksymmällä kun Andrei Orel siirtyi Cocksista tähtirintoihin. Joukkue näytti jo osaamistaan Suomen cupissa, jossa kaatui toinen stadin ylpeyksistä, Dicken. Viime vuodet Suomen seitsemänneksi paras joukkue on ilmoittanut tavoitteekseen mitalipelit.

Viime kauden kahdeksas Dicken teki myös älykkään täsmähankinnan kun lauttasaarelaiset saivat vahvistuksekseen Valdar Noodlan (Cocks), jonka toivotaan tuovan vauhdikkaaseen joukkueeseen pelillistä rytmitystä, kokemusta ja rauhallisuutta. Dickenillä on joukkueen säilyessä terveenä kasassa sarjan kookkain miehistö ja tappelee keskikastissa monen muun kanssa paikasta kuuden joukkoon.

Porvoon Akilles lähtee parantamaan historiansa toistaiseksi parasta sarjasijoitusta (8.) kokeneen päävalmentajan opein. Työsarkaa Raivo Laastilla totisesti riittää joukkueessa joka rakentuu kahden kerroksen väestä. Mm. Mihail Kobzev, Sergei Glinca, Fredrik Udd ja sentteri Stefan Mattsson pystyvät kyllä pelaamaan pääsarjatason käsipalloa mutta joukkoon mahtuu myös monta pelaajaa joiden pelillinen taso ei liigaan oikeasti yllä.

SM-liigajoukkueiden pelaajasiirrot 1.9.11 »
HC Westin otteluohjelma SM-liigan runkosarjassa »

Sarjaennakoita netissä:
Aiempaa tasaisempi käsipalloliiga käynnistyy »
Mestariluotsi: Käsisliigassa neljä suosikkia »
"Pyrimme olemaan jokaisella osa-alueella parhaita" »

M. Källman hoppas att West inte är för mätta (YLE Sporten) »
M. Sjöstedt och SIF lider av skador (YLE Sporten) »
F. Fagerström hoppas att laget är intakt på våren (YLE Sporten) »
T. Åkermarck tror på "nya" HIFK (YLE Sporten) »


    
HC WEST 2004