Tiedotteet 2011


Lindström, Silfver ja Genberg HC Westiin
[20.5.11]
Keväällä ensimmäisen käsipallon miesten Suomen mestaruutensa voittanut HC West on solminut kolme uutta pelaajasopimusta. Maalivahti Thomas Lindström ja takamies Sami Silfver siirtyvät Westiin BK-46:sta, takamies Anders Genberg tekee paluun Westin riveihin Dickenistä.

29-vuotias ÅIFK:n kasvatti Thomas Lindström on esiintynyt SM-tasolla yli 200 ottelussa. Kauden 2008-09 Lindström pelasi Itävallan pääsarjassa SVVW Klagenfurtin joukkueessa. Suomea mies on edustanut 20 A-maaottelussa.

Lindströmin seuravaihdon taustalla oli muutto Helsinkiin joten siirto pääkaupunkiseudulle ja HC Westiin tuntui luontevalta. "West on viime vuosina menestynyt hyvin ja tuntuu hienolta liittyä hallitsevaan mestarijoukkueeseen. Tavoitteeni on saavuttaa paikka joukkueessa ja ansaita peliaikaa. Lisäksi tavoitteena on tietysti voittaa kultaa Westin riveissä."

Motivaation puute tuskin tulee olemaan Lindströmin ongelma sillä mies tavoittelee ensimmäistä SM-mitaliaan.

Sami Silfver on 22-vuotias karjaalaisen käsipallokoulun läpikäynyt monipuolinen takapelaaja joka ehti edustaa kasvattajaseuraansa viiden kauden aikana 136 SM-ottelussa, joissa hän teki 292 maalia. Silfver oli BK:n vuonna 2007 SM-pronssia voittaneessa joukkueessa.

Westin valmentaja Mikael Källman tietää 23 nuorten maaottelussa Suomea edustaneen Silfverin taidot hyvin: "Kovaheittoinen Silfver nousi BK:n edustusjoukkueeseen jo varhain ja on nuoresta iästään huolimatta varsin kokenut pelaaja. Sami pystyy pelaamaan sekä laitapakkina että pelinrakentajana, ja on erinomainen puolustussuuntaankin."

Anders Genberg palaa HC Westiin kolmen Dickenissä vietetyn kauden jälkeen. 21-vuotiaan opiskelijan paluun taustalla on halu kehittyä pelaajana. 190-senttinen takamies on pelannut reilut 50 SM-sarjaottelua, joissa hän on tehnyt 147 maalia. Maajoukkuekokemusta Genbergiltä löytyy P90-maajoukkueen mukana aina EM-lopputurnausta myöten. P90-kokoonpanolla pelatuissa kahdessa A-maaottelussa hän teki kolme maalia.

"Haluan kehittyä pelaajana kovassa joukkuessa ja siirto tuntui oikealta päätökseltä tässä vaiheessa uraani. Kehittyminen, pelipaikan lunastaminen ja peliaikaa, sekä SM-kulta" Genberg listasi tavoitteitaan. Debyyttikaudellaan Westissä ja SM-sarjassa (2007-08) GrIFK:n kasvatti saavutti toistaiseksi ainoan, hopeisen, SM-mitalinsa.

Mikael Källman luonnehti uusia pelaajiaan hyviksi vahvistuksiksi. "Lindström on maalivahti parhaasta päästä, Silfver ja Genberg tuovat paitsi leveyttä hyökkäyspeliimme myös lisää vaihtoehtoja puolustukseemme sillä molemmat pystyvät pelaamaan myös 5:1-puolustuksen kärkenä."

Myös HC Westin manageri Kristoffer Aspelin on tyytyväinen. "Mestaruuden jälkeen HC Westiin on ollut kovasti tunkua. Yhteydenottoja on tullut enemmän kuin koskaan ja värväämään ei ole pahemmin tarvinnut ryhtyä."


    
HC WEST 2004