Tiedotteet 2010


Maajoukkue jäi maalin päähän tavoitteestaan
[15.6.10]
Miesten käsipallomaajoukkueen matka kohti EM-karsintoja tyssäsi Georgian esikarsintaturnauksen kakkossijaan. Maajoukkueen kohtaloksi koitui keskinäisten otteluiden maalivertailu jossa Suomelle avausottelussa hävinnyt Latvia veti pisimmän korren. Myös Italia päätyi tasapisteisiin kaksikon kanssa.

Suomi aloitti turnauksen 26-24 voitolla Latviasta ja oli Italiaa vastaan kiinni peliajan päättyessä vielä yhdessä pisteessä mutta vapaaheiton lipsahtaminen Suomen maaliin koitui lopulta todella kohtalokkaaksi. Katkeran 34-35 tappion myötä Suomella toki oli vielä mahdollisuudet lohkovoittoon voitolla Georgiasta mutta se edellytti Latvian sopivan suuruista voittoa Italiasta.

Suomi hoiti Georgian tyylillä 26-21 lukemin mutta Latvian onnistuttua voittamaan italialaiset lopulta neljällä maalilla (36-32), oli edessä maalivertailu, joka siis kääntyi Latvian riemuksi yhden vaivaisen maalin erolla. Suomi sijoittui lohkossa kakkoseksi ja Italia kolmanneksi. Georgia jätettiin pisteittä lohkon jumboksi.

Latvia jatkaa EM-karsintoihin, jossa se saa vastaansa Saksan, Islannin ja Itävallan. Suomen osalta seuraavia arvokisakarsintoja joudutaan nyt odottelemaan vähän toista vuotta.

Lisää aiheesta:
Maajoukkue EM-esikarsintaan Georgiaan »
EM-esikarsintalohkot ja ottelutulokset »
Latvian Käsipalloliitto »
Italian Käsipalloliitto »
EM-2012 kisojen viralliset sivut »


HC WEST 2004