Tiedotteet 2010


EM 2012 esikarsintalohkot arvottu
[31.1.10]
Vuoden 2012 käsipallon EM-kisat pelataan 17.-29.1.2012 Serbiassa. Kisoissa pelaavat ilman karsintoja isäntämaa sekä tuore Euroopan mestari Ranska.

Karsinnat alkavat 12 maan esikarsinnoilla, joihin osallituvat maat arvottiin Itävallassa kolmeen karsintalohkoon. Suomi arvottiin lohkoon B yhdessä Latvian, Italian ja Georgian kanssa. Esikarsintalohkoon A arvottiin Viro, Kypros, Bulgaria ja Iso-Britannia. Lohkossa C pelaavat Israel, Belgia, Turkki ja Luxemburg.

Karsintaturnaukset pelataan 11.-13.6.2010, Suomen lohko pelataan alustavasti Georgiassa, mutta mikäli Georgia ei turnausta pysty tai halua järjestää, siirtyy järjestelyoikeudet Suomelle.

Jokaisen lohkon voittaja selviää varsinaiseen EM-karsintavaiheeseen, jossa odottavat jo vuoden 2010 EM-lopputurnaukseen osallistuneet maat, pois lukien Serbia ja Ranska, sekä tammikuussa pelattujen MM-karsintojen lohkovoittajat Hollanti, Kreikka, Liettua, Portugali, Romania, Slovakia ja Sveitsi, ja vielä neljä parasta lohkokakkosta, jotka olivat Bosnia-Hertsegovina, Makedonia, Montenegro ja Valko-Venäjä.

Suomella tutut vastustajat
Suomi on tänä vuonna ehtinyt kohdata ja voittaakin jo kaksi kolmesta karsintavastustajastaan. Georgia kaatui European Challenge Trophyn loppuottelussa Linzissä 30-28. Latvian Suomi kohtasi ja voitti tammikuun alussa Virossa pelatussa kolmen maan turnauksessa 32-27.

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Suomen miesten maajoukkueen sivut »
Italian Käsipalloliitto »
Latvian Käsipalloliitto »
EHF:n EM-karsintojen tulossivu »


HC WEST 2004