Tiedotteet 2010


Romania eteni MM-jatkokarsintaan
[18.1.10]
Suomen käsipallomiehet sijoittuivat kolmanneksi Vantaalla viikonloppuna pelatussa MM-karsintaturnauksessa. Isännät saavuttivat viikonlopun kolmesta ottelusta yhden voiton ja kärsivät kaksi tappiota. Kaikki Suomen ottelut päättyivät kotivoittoon, harmi vain että kahdessa ottelussa Suomi esiintyi kentällä vierasjoukkueen ominaisuudessa.

Turnauksen vahvimmaksi joukkueeksi osoittautui perinteikäs käsipallomaa Romania, joka voitti turnauksen päättäneessä ottelussa Bosnia-Hertsegovinan 29-26 ja saavutti paikan jatkokarsintoihin puhtaalla pelillä.

Suomi pelasi ensimmäiset arvokisakarsintansa tuoreen päävalmentajansa Mikael Källmanin johdolla. Avausottelu Bosnia-Hertsegovinaa vastaan oli lupauksia antava, mutta ajoittain hienosti pelannut Suomi sai lopulta antautua kahden maalin erolla 28-30. Pitkästä aikaa Vantaan Energia Areenalla nähtiin myös loppuun asti taistellut kotijoukkue, joka ei lannistunut missään vaiheessa ottelua. Illan ensimmäisessä ottelussa Romania näytti Iso-Britannialle kaapin paikan lukemin 36-27.

Lauantaina Romanian vahva esitys pysäytti Suomen täysin. Fyysisesti vahvemmat ja kookkaammat romanialaiset voittivat järjestään kaksinkamppailut ja maalivahti Mihai Popescu pelasi loistavasti. Loppulukemat toiveita herättävän puoliaikatilanteen 13-17 jälkeen 23-32. Ilahduttavinta ottelussa oli äänekkäästi loppuun saakka omiaan kannustanut varsin runsaslukuinen yleisö. Bosnia-Hertsegovina leikitteli briteistä 44-19 voiton ja oli valmis sunnuntain MM-jatkokarsintapaikan ratkaisevaan otteluun Romaniaa vastaan.

Sunnuntaina Suomi vihdoin saavutti sen mitä neljä vuotta on yritetty turhaan: Vantaan Energia Areenan kirous haihtui kun kotijoukkue saavutti ensimmäisen voittonsa kotihallissaan. Iso-Britannia pyristeli yhden miehen voimin viellä avausjaksolla mutta toisella Suomen vauhtipeli ja kontrat iskivät britit kanveesiin. 35-21 (17-13) voitto oli mannaa seuraavaksi Itävaltaan European Challenge Trophy-turnauksen loppuotteluun Georgiaa vastaan matkaavalle joukkueelle.

Challenge Trophyn finaali livenä netissä »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Suomen miesten maajoukkueen MM-karsintasivut »
Miesten MM-2011 Ruotsissa »
EHF:n tulossivu »
Bosnia-Hertsegovinan Käsipalloliitto »
Romanian Käsipalloliitto »
Iso-Britannian Käsipalloliitto »


HC WEST 2004