Tiedotteet 2009


SM-sarjan siirtomarkkinoilla varsin hiljaista
[4.9.09]
Käsipallon vapaan siirtoajan umpeutuessa 1.9. oli parikymmentä pelaajaa siirtynyt SM-sarjajoukkueisiin tai -joukkueista. Pelaajasiirtoja saa alkavan kauden aikana tehdä aina 22.1.2010 saakka mutta niissä siirroissa pitää pelaajan viettää kuukauden karanteeni ennen kuin uuden seuran riveissä on asiaa pelikentille.

Mielenkiintoisimmat ja ehdottomasti eniten joukkueiden voimasuhteisiin vaikuttavat siirrot tehtiin maalivahtiosastolla, jossa vuosi sitten ulkomaille muuttanut maajoukkuetason turkulaiskaksikko Thomas Lindström ja Ville Nordqvist palaa kotimaahan. Itävallassa viime kaudella esiintyneen pelanneen Lindströmin uusi seura on BK-46 ja Nordqvist puolestaan palaa Tanskassa pelatun kauden jälkeen takaisin HC Fenixin maalin suulle.

SM-sarjaan on tulossa kaksi uutta vierastyöläistä, joista toinen yllättäen Riihimäelle, jossa omiin kasvatteihinsa edelleen vahvasti luottava Cocks vahvistuu virolaisella pelinrakentajalla Valdar Noodlalla. HIFK on puolestaan on solminut sopimuksen sivustollaan "kiinalaiseksi kookkaaksi" mainitun (173 cm, 68 kg) Tsen Tiam Chun kanssa. Chu siirtyy tähtirintoihin ruotsalaisen IK Boltonin riveistä.

Merkittävimmän pelaajamenetyksen kokee Vantaan Atlas, jonka ainoa maajoukkuemies Ken Sirenius siirtyy Ruotsiin ja Allsvenskaniin.

Nimi Vanha seura Uusi seura
Chu Tim (SWE) IK Bolton (SWE) HIFK
Helander Jarkko William Team BK-46
Kihlstedt Sam BK-46 HC West
Kruth Timo HSG Red Blue (GER) BK-46
Lindström Thomas SVVW Klagenfurt (AUT) BK-46
Marjotie Alex Dicken HC West
Mashiri James HC Fenix PIF
Noodla Valdar (EST) Chocolate Boys (EST) Cocks
Nordqvist Ville Ribe HK (DEN) HC Fenix
Pustonski Bert-Jan SIF HC Fenix
Roos Mathias HIFK IFK Karlskrona (SWE)
Saastamoinen Viljami Cocks HC Fenix
Sirenius Ken Atlas Hästö IF (SWE)
Sivén Mika Arsenal HIFK
Vornanen Niko Atlas Dicken

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Sam Kihlstedt ja Alex Marjotie HC Westiin »


HC WEST 2004