Tiedotteet 2009


MM-kisoissa valmiita mitalipeleihin
[28.1.09]
Maailmanmestaruus vuosimallia 2009 on enää neljän maan käsillä. Hallitseva Euroopan mestari Tanska, olympiavoittaja Ranska, MM-hopeaa kahden vuoden takaa puolustava Puola sekä kisojen isäntämaa ja ehkä suurin ennakkosuosikki Kroatia selvittivät tiensä perjantaina pelattaviin semifinaaleihin joissa ilman pistemenetyksiä kisat pelannut Kroatia kohtaa Puolan ja Ranska Tanskan.

Puolan paikka semeihin ratkesi vasta viimeisillä sekunneilla ottelussa Norjaa vastaan sillä 11 sekuntia ennen ottelun loppua, tilanteessa 30-30, Norja otti aikalisän ja yritti ylimääräisen kenttäpelaajan voimin saada aikaan voittomaalia, jolla Norja olisi noussut neljän joukkoon.

Viikinkien yritys epäonnistui ja puolalaiset onnistuivat sinkoamaan irtopallon yli kentän tyhjään maaliin ja jatkoon. Tasapelillä olisi semifinaaleihin mennyt Saksa.

Loppu- ja pronssiottelu pelataan Zagrebissa sunnuntaina 1.2.09. Torstaina 29.1. pelaavat sijoista 5-6 Unkari ja Saksa, sijoista 7-8 Ruotsi ja Serbia. Yhdeksännestä sijasta pelaavat Slovakia ja Norja ja ottelussa sijasta 11 kohtaavat Etelä-Korea ja Makedonia.

Lisää aiheesta:
MM-kisat edenneet jatkolohkovaiheeseen »
MM-kisoissa jälleen tukku suosikkeja »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Matkakertomus käsipallon MM-kisoista »
Viralliset MM-kisasivut »


HC WEST 2004