Tiedotteet 2009


MM-kisat edenneet jatkolohkovaiheeseen
[23.1.09]
Käsipallon miesten MM-kisoissa Kroatiassa on edetty jatkolohkovaiheeseen. Alkulohkoista jatkoon edenneessä joukossa ei yllätyksiä olla nähty. Jokaisen alkulohkon kolme parasta jatkaa pelaamista sijoista 1-12, kolme viimeistä pelaa sijoista 13-24.

Alkulohkoa A hallitsi Ranska, joka voitti kaikki viisi otteluaan maalierolla +62. Tiukimman vastuksen ranskalaisille antoi Unkari, joka hävisi Olympiavoittajille viidellä maalilla. Slovakia ja Unkari olivat lohkon toinen ja kolmas, molemmilla seitsemän pistettä, Romania oli neljäs. Argentiina ja Australia painivat lohkossa omassa tyynen meren sarjassaan.

Lohkon B voiton vei puhtaalla pelillä Kroatia, Ruotsin ainoa tappio tuli juuri isäntämaalle. Kolmanne jatkopaikan vei Etelä-Kore,a joka nousi taulukossa viimeisen kierroksen voitollaan ohi Espanjan. Jatkopaikka jäi haaveeksi myös Kuuballe ja Kuwaitille.

Lohkon C ykkönen oli yhden pisteen avausottelussaan Venäjälle menettänyt Saksa. Kahdesta muusta jatkopaikasta kilvoittelivat rinta rinnan Makedonia, Puola ja Venäjä, joista viimeksi mainittu jäi tällä kerralla rannalle Tunisian ja Algerian kanssa.

Lohkossa D nähtiin pohjoismaista ylivoimaa kun Tanska voitti kaikki ottelunsa. Muut jatkoonmenijät ovat kuusi pistettä haalineet Serbia ja Norja. Egypti, Serbian yllättänyt Brasilia sekä Saudi-Arabia jäivät jatkoviivan alapuolelle.

Jatkolohkojen lähtötilanteeseen on laskettu mukaan alkulohkojen keskinäisten otteluiden tulokset. 24.-27.1. pelattavien jatkolohkojen kaksi parasta selviytyy välieriin, loput pelaavat sijoitusottelun toisen jatkolohkon vastaavalle sijalle päätyneen joukkueen kanssa. Maailmanmestari selviää 1.2. Zagrebissa pelattavassa loppuottelussa.

Jatkolohkon I muodostavat alkulohkon A Ranska, Slovakia ja Unkari, sekä alkulohkon B Kroatia, Ruotsi ja Etelä-Korea. Ranskalla ja Kroatialla on neljä pistettä, Ruotsilla pisteitä on kaksi, Unkarilla ja Slovakialla yksi. Etelä-Korea aloittaa nollilta.

Jatkolohkoon II menevät alkulohkoista C ja D Saksa, Makedonia, Puola sekä Tanska, Serbia ja Norja. Saksalla ja Tanskalla on neljä lähtöpistettä, Serbialla ja Makedonialla pisteitä on kaksi.

Lisää aiheesta:
MM-kisoissa jälleen tukku suosikkeja »

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Matkakertomus käsipallon MM-kisoista »
Viralliset MM-kisasivut »


HC WEST 2004