Tiedotteet 2009


MM-kisoissa jälleen tukku suosikkeja
[15.1.09]
Käsipallon miesten MM-kisat pelataan Kroatiassa 16.1-1.2.09. Totuttuun tapaan kisoissa on mukana puolen tusinaa maita jotka kamppailevat tasapäisesti maailman käsipalloherrudesta.

Suurimpia ennakkosuosikkeja ovat mm. hallitseva olympiavoittaja Ranska, isäntämaa Kroatia, MM-titteliä puolustava Saksa, Euroopanmestari Tanska sekä aina vaaralliset Espanja, Venäjä ja Ruotsi.

Suomen käynnissä olevasta EM-karsintalohkosta mukana on kolme joukkuetta: Unkari ja Slovakia, jotka pelaavat lohkossa A yhdessä Ranskan, Romanian, Argentiinan ja Australian kanssa, sekä lohkon B ennakkosuosikki Kroatia, joka on saanut haastajikseen Ruotsin, Espanjan, Etelä-Korean, Kwaitin ja Kuuban.

Lohkosta C jatkopaikasta kisaavat edellisten MM-kisojen finalistit Saksa ja Puola sekä Makedonia, Venäjä, Tunisia ja Algeria. Pohjoismaista väriä löytyy lohkosta D kahden maan verran. Tanska ja Norja pelaavat yhdessä Egyptin, Brasilian, Serbian ja Saudi-Arabian kanssa.

Kunkin alkulohkon kolme parasta selviytyy kahteen kuuden joukkueen jatkolohkoon, joihin lasketaan mukaan alkulohkojen keskinäisten otteluiden tulokset.

Jatkolohkon I muodostavat alkulohkoista A ja B tulevat joukkueet, jatkolohkoon II menevät alkulohkojen C ja D joukkueet. Jatkolohkojen kaksi parasta selviytyy välieriin, loput pelaavat sijoitusotteluissa. Maailmanmestari selviää 1.2. Zagrebissa pelattavassa loppuottelussa.

Aiheeseen liittyviä linkkejä:
Matkakertomus käsipallon MM-kisoista »
Viralliset MM-kisasivut »


HC WEST 2004