Tiedotteet 2008


Suomen cupin voitto kruunasi Westin joulukuun
[22.12.08]
HC West voi hiljentyä hyvillä mielin Joulun viettoon sillä vuoden viimeisen kuukauden aikana joukkue nappasi paitsi SM-sarjassa, myös Suomen cupissa pelkkiä voittoja. Sarjataulukossa vuosi vaihtuu sarjakärkenä Cocksin kanssa tasapisteissä, mutta ottelun enemmän pelanneena.

Kuukauden ensimmäinen ottelu SIF:iä vastaan sujui alustavan käsikirjoituksen mukaan, 30-23 voitto piti Westin edelleen sarjakärjen tuntumassa. Cup-viikonloppunakaan ei vastustajat juhlineet kun välierässä Akilles sai 36-16 selkäsaunan ja finaalissa West-näytös tuotti 28-21 voiton ja seuran historian ensimmäisen mestaruuden. Joulukuun ja vuoden 2008 viimeisessä SM-ottelussa Karjaalla ei isännistä ollut Westin turbodieselin hyrähdettyä täysille kierroksille enää vastusta vaan kotiin tuotiin puhdas 33-18 murskavoitto.

Mieluisaa luettavaa löytyy maalintekijätilastossakin sillä jokaisessa ottelussa käytännössä kaikki kentällä käyneet onnistuivat heiluttelemaan maaliverkkoja. Siuntiota ja Karjaata vastaan kaikki 11 pelaajaa onnistuivat tekemään 1-6 maalia mieheen, cupin välierässä saman onnistui tekemään 12 miestä. Finaaliottelussa Cocksia vastaan 11 pelaajasta 10 onnistui maalinteossa.

Johan Engström onnistui maalinteossa neljässä ottelussa kaikkiaan 17 kertaa, 16 maalia tekivät Benny Broman ja Rasmus Wahl, Tapio Tierala ja Steffen Eckstein 12, Simon Wörlund ja Joacim Broman 11, Jakob Engström ja Joona Raerinne 9, Teemu Hertola 8, Jani Huttunen 5 maalia. Myös 17-vuotias Fredrik Kvist onnistui kertaalleen maalinteossa.

Maalivahtiosastolla Tomi Kurppa ja Christian Segersven olivat miltei ohittamattomia. Kurppa päihitti kaksintaisteluissa niin SIF:n maalivahtikaksikon kuin cupin finaalissa Cocksin puolalaisvahdin Valentin Koshovynkin. Segersven hoiti leiviskänsä Akillesta (12 torjuntaa 30 minuutissa) ja BK:ta vastaan (18 torjuntaa ja kolme tähteä) yhtä hienosti.

Westin maaliero joulukuussa on musertava 127-78 (SM:ssä 63-41 ja cupissa 64-37, ka. 31,8-19,5). SM-sarjassa kaikki jaossa olleet 12 tähteä tuli Westin pelaajille: Kurppa ja Segersven saivat kolme tähteä mieheen, Rasmus Wahl ja Joacim Broman olivat kahden ja Teemu Hertola sekä Benny Broman yhden tähden miehiä.

Kuva: Petri Lunki
Joukkovoimaa. Westin valmentaja Mikael Källman on päässyt peluuttamaan tasaisesti koko miehistöään ja pelaajat ovat kiittäneet luottamuksesta laidasta laitaan. Kuva: Petri Lunki.

SM-sarja hiljenee nyt Joulutauolle ja sarja jatkuu jälleen 3.1.08 täydellä sarjakierroksella, jolla pelataan jo asetelmia tulevaan SM-jatkosarjaan. HC Fenix ja BK-46 pelaavat Turussa todellisen neljän pisteen ottelun, Riihimäellä SIF yrittää varmistella jatkosarjapaikkaansa ja Helsingissä HIFK:lla on edessään viimeinen oljenkorsi kun joukkue on pakkovoiton edessä Dickenistä.

West saa lauantaina kello 15:00 vieraita Porvoosta mutta todellisen mittarin joukkueelle tarjoaa sunnuntaina 4.1.09 kello 19:00 Myyrmäessä alkavassa ottelussa Atlas, joka on viiden peräkkäisen voiton myötä noussut jo sarjassa kolmanneksi. Edellisessä kotiottelussaan Kotikylän kundit päihittivät BK-46:n maalein 33-22.

West päättää SM-runkosarjan kotiluolassaan 14.1.09 kello 19:30 alkavaan HC Fenix-otteluun.

Kenestä Westin syyskauden pelaaja »


    
HC WEST 2004