Tiedotteet 2008


Westin marraskuu loukkaantumisten sävyttämä
[30.11.08]
Kuva: Niklas Montonen
Maalitykki. Benny Broman tarvitsi 29 SM-ottelua saavuttaakseen 100 SM-maalia HC Westin riveissä. Nopeammin on lukeman saavuttaneet ainoastaan Joel Sjölund (14), Jon Blomster (24) ja Tapio Tierala (28 ottelua). Kuva: Niklas Montonen
HC West nappasi marraskuun neljästä SM-sarjaottelustaan viittä vaille täyden potin, siitäkin huolimatta että joukkuetta lyötiin paitsi loukkaantumisten, myös sairastumisten muodossa.

Joukkueen marraskuu alkoi vierasottelulla Turussa, jossa HC Fenix ei juurikaan kyennyt haastamaan Westin puolustusta. Vatsataudin harventaman Westin Benny Broman ja Tomi Kurppa olivat ottelun parhaat pelaajat kun Fenixin arkkuun lyötiin 36 naulaa. Liiaksi Ari Nurmisen ja Jonathan Rehnbergin varassa ollut kotijoukkue sai ottelun loppupuolella turhaan kaunistella loppulukemia (27-36) siedettäviksi.

Seuraavan reissun suunta oli Riihimäki, josta ei Westin historian aikana vielä ole juurikaan hyviä uutisia kuulunut, eikä niitä saatu mukaan nytkään. Westin, jolla oli vaikeuksia saada jo Turun otteluun täyttä miehistöä, rivit harventuivat juuri Cocks-ottelua ennen kun Tapio Tierala ei pystynyt pelaamaan. Ottelun loppupuolella Dennis Smedsin parin vuoden takainen olkapäävamma uusiutui.

Varsin heikkotasoiseksi jääneen pallottelun Cocks hoiti nimiinsä maalein 32-26 ja kasvatti sarjajohtoaan kuuteen pisteeseen ja näytti olevan vastustamattomasti matkalla kohti runkosarjan voittoa.

Seuraavan viikonlopun aikana alkoi asiat jälleen mennä Westin suuntaan sillä ensin Turusta kuului kummia kun HC Fenix päihitti asenteensa kanssa painineen ja Teemu Tammisen punaisen kortin avittamana Cocksin. Samainen kortti aiheutti yhden ottelun pelikiellon ja samalla toisen peräkkäisen tappion kun P90 maajoukkue otti avausvoittonsa sarjassa Riihimäellä maalein 36-34. Kaksi tappiota putkeen tasoitti sarjakärkeä tuntuvasti ja varmalta näyttänyt Cocksin runkosarjan voitto ei enää olekaan satavarma.

West löi marraskuun kahdessa jälkimmäisessä ottelussa ilman vaikeuksia karsintaviivan alapuolella majailevat helsinkiläiset. HIFK ei toistamiseen päässyt yllättämään Westiä vaan kärsi 31-18 tappion Luolassa, Pirkkolassa West oli jälleen omaa luokkaansa kun astetta kevyemmäksi vastukseksi jäänyt Dicken taipui maalein 38-20. Molemmat ottelut olivat käytännössä ohi vartissa sillä West aloitti molemmat ottelut vahvasti jättäen vastustajansa lähtötelineisiin.

Ilahduttavinta Dicken-ottelussa oli Teemu Hertolan paluu tositoimiin. Kauden ensimmäinen ottelu syyskuussa kesti Teemun osalta 40 sekuntia ennen loukkaantumista, Dickeniä vastaan meni jo paremmin, saldona hyvä peliesitys ja neljä maalia.

Westin saldo marraskuussa 2008 oli kuusi pistettä kahdeksasta mahdollisesta, maalierolla 131-97 (ka. 32,8-24,3). Westin pelaajista SM-sarjan lokakuun Hbl-tähtipelaaja Benny Broman jatkoi vahvaa vaellustaan tähtikuvioissa, neljässä ottelussa saldona 7 Hbl-tähteä, 23 pelimaalia 64%:n osumatarkkuudella ja 10 seitsemän metrin maalia 11 yrityksellä.

Maalivahdit Tomi Kurppa (6 tähteä) ja Christian Segersven pelasivat myös loistavasti. Kurpan torjuntaprosentti oli 54, Segersvenin "vain" 43 mutta seitsemän metrin heitoissa Cride torjui kuudesta heitosta neljä.

Maajoukkueen EM-karsinnat jatkuivat kahdella ottelulla kivikovaa Unkaria vastaan. Maajoukkueen kokemattomampaan kaartiin kuuluva liukas Johan Engström oli Unkarissa Suomen joukkueen parhaimmistoa.

Miesten SM-sarja jatkuu HC Westin osalta keskiviikkona 3.12.08 kotiluolassa ottelulla SIF:iä vastaan. Ottelu alkaa kello 19:30.


    
HC WEST 2004