Tiedotteet 2008


West aloitti kautensa Ruotsissa
[25.8.08]
HC West aloitti pelikauden 2008-2009 osallistumassa Ystadissa pelattuun Allehanda Open-turnaukseen. Ohjelmassa oli neljä ottelua varsin kovatasoisia pohjoismaalaisia joukkueita vastaan.

IFK Ystad HK - HC West 35 - 27 (17 - 9) »
West aloitti turnauksen perjantaina pelaamalla isäntäjoukkuetta IFK Ystadia vastaan. Ottelutuntuman puute näkyi teknisten virheiden määrässä ja kun ajoituksetkaan ei oikein vielä toiminut, oli tuloksena tappio maalein 27-35 (9-17). Westin maalia 40 minuuttia vartioinut Tomi Kurppa palkittiin joukkueen parhaana pelaajana, Westin maalit jakaantuivat peräti 11 pelaajalle.

HC West - Elite 3000 23 - 27 (10 - 14)
Lauantain ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Elite 3000 Tanskasta. Tasaisen ottelun ratkaisi juuttien eduksi fysiikka. Isokokoisemmat tanskalaiset ratkaisivat ottelun vahvalla pelillä 1:1 -tilanteissa ja voittivat tasaisen ottelun lopulta neljällä maalilla 27-23 (14-10). Westin parhaana palkittiin toistamiseen maalivahti Kurppa.

Haugaland HK - HC West 25 - 23 (13 - 13) (Bonusottelu)
West pelasi turnauksen parhaan pelinsa Norjan viime kauden hopeajoukkuetta Haugalandia vastaan. Lauantain toinen kova ottelu oli pitkään tulossa kotiin mutta norjalaiset onnistuivat lopussa kääntämään 19-22 tappiotilanteen 25-23 voitokseen.

HC West - Haugaland HK 30 - 40 (11 - 21)
Sunnuntaiaamun sijoitusotteluun norjalaiset tulivat virkeämpinä ja juoksivat heti kättelyssä 0-4 johtoon. Tauolle mentäessä tilanne oli 11-21. Toisen jakson peliä Westin ei tarvitse hävetä. Simon Wörlund ja Joona Raerinne olivat joukkueen tehokkaimmat pelaajat.

Neljästä tappiosta huolimatta joukkueen valmentaja Mikael Källman oli turnauksen antiin tyytyväinen. "Kaikissa otteluissa tempo oli kova. Joukkueemme hyökkäyspeli toimi ajoittain mallikkaasti mutta ajoittain tulosta ei tahtonut syntyä. Puolustus- ja maalivahtipeli oli erinomaista. Varsinkin asemapelissä kaikilla vastustajillamme oli suuria vaikeuksia tehdä maaleja."

Varsinkin lauantain ottelut osoittivat että Westillä on jalkeilla erinomainen joukkue, joka pystyy ratkaisuihin laajalta rintamalta. Turnauksessa nähdyn perusteella erityisesti maalivahti Tomi Kurppa osoitti olevansa huippukunnossa. Ottelutuntumaa haetaan seuraavaksi tulevana viikonloppuna Riihimäellä neljän joukkueen turnauksessa.

Allehanda-turnauksen voiton nappasi HK Malmö, joka finaalissa voitti Elite 3000:n. Kolmanneksi sijoittui isäntäjoukkue IFK Ystad.

Lisää aiheesta:
Ystads Allehanda Open »
Ottelutulokset, sunnuntai »
Ottelutulokset, lauantai »
Ottelutulokset, perjantai »


    
HC WEST 2004