Tiedotteet 2008


Olympiakäsipallon alkulohkot pelattu
[19.8.08]
Olympialaisten käsipalloturnauksessa Pekingissä on seulottu jyvät akanoista ja kahdentoista maan joukko on pienentynyt kahdeksaan kun puolivälieräparit on selvillä.

Alkulohkossa A ennakkoon vahvimmat maat Ranska, Puola, Kroatia ja Espanja selvittivät tiensä jatko-otteluihin mutta lohkossa B nähtiin superyllätys kun yhden turnauksen kovimmista suosikeista, hallitsevan maailmanmestarin Saksan, ottelut päättyivät jo alkulohkoon.

Saksan kohtalo sinetöityi alkulohkon viimeisissä otteluissa, joissa Venäjä ensin voitti jatkopaikkansa jo varmistaneen Etelä-Korean 29-22 ja lohkon viimeisessä ottelussa Tanska varmisti jatkopaikkansa 27-21 voitolla samalla pudottaen Saksan jatkosta. Voitolla Saksa olisi voittanut tasaisen alkulohkon.

Nyt lohkon voitti Etelä-Korea, joka keskinäisten otteluiden maalieron turvin meni samoihin pisteisiin päätyneiden Tanskan ja Islannin edelle. Venäjä ja Saksa jäivät kärkikolmikosta vain pisteen mutta Venäjä päätyi maalierolla Saksan edelle.

Puolivälierissä lohkon A voittanut Ranska kohtaa Venäjän ja lohkon B voittaja Etelä-Korea Espanjan. Puola ottaa mittaa Islannista ja Kroatia Tanskasta. Kaikki puolivälierät pelataan 20.8.

Olympialaisten sijalle yhdeksän sijoittui Saksa, Egypti oli kymmenes, Brasilia 11. ja isäntämaa Kiina odotetusti viimeinen, 12. Muut sijoitukset ratkeavat kisojen päätöspäivänä pelattavissa sijoitusotteluissa, jotka huipentuvat Olympiafinaaliin.

Lisää aiheesta:
Pekingin käsipallotulokset »
Katso kisoja livenä netissä »


    
HC WEST 2004