Tiedotteet 2008


P90 kohtaa EM-kisoissa Tanskan, Islannin ja Tsekin
[28.5.08]
Alle 18-vuotiaiden EM-lopputurnauksen lohkoarvonta suoritettiin tänään Tsekin Brnossa. Suomen kanssa samaan alkulohkoon B arvottiin Tanska, Islanti ja isäntämaa Tsekki.

Maajoukkueen päävalmentaja Kaj Kekki kommentoi arvontaa tuoreeltaan: "Islanti tiedetään jo kovaksi, Tanska on perinteisesti kova ja isäntämaa Tsekki on täysi arvoitus. On kuitenkin hyvä muistaa että 18-vuotiaat on 18-vuotiaita. Muista lohkoista mielenkiintoisin lienee lohko D, jonne osui ainakin miesten sarjassa kivikova trio Ruotsi-Saksa-Venäjä."

Tanskaa ja Tsekkiä maajoukkueemme ei ole vielä kohdannut, Islannista Suomi otti mittaa jo EM-karsintaturnauksessa toukokuussa, jolloin Islanti oli parempi maalein 38-24. Tanska selvisi kisoihin kolmen joukkueen lohkon 9 voittajana paremman maalieronsa turvin. Rannalle jäi tasapisteisiin Tanskan kanssa päätynyt Portugali sekä Itävalta. Tsekki selvisi kisoihin isäntämaana ilman karsintoja.

Lohko A Lohko B Lohko C Lohko D
Slovenia Tanska Kroatia Ruotsi
Serbia Islanti Espanja Bosnia-Hertzegovina
Ranska Tsekki Unkari Saksa
Norja Suomi Slovakia Venäjä

Suomi eteni 8.-17.8.08 järjestettävään EM-lopputurnaukseen sijoituttuaan toiseksi toukokuussa Islannissa pelatussa EM-karsintalohkossa.

Alle 18-vuotiaiden EM-kisojen sivut »

Lisää aiheesta:
P90 maajoukkueen tavoitteena EM-lopputurnaus »
P90-maajoukkue Käsipalloliiton sivuilla »
Men's 18 European Handball Championship 2008 »


    
HC WEST 2004