Tiedotteet 2008


Mikael Källman HC Westiin
[13.5.08]
Kuva: Petri Lunki
Mestaruudentuoja? Mikael Källmanin kokemus voi olla ratkaiseva tekijä tulevalla kaudella kun HC West yrittää kirkastaa tällä kaudella saavutettua SM-hopeaa. Kuva: Petri Lunki
44-vuotias Mikael Källman on HC Westin uusi päävalmentaja. HC West ja Källman solmivat kaksivuotisen sopimuksen.

Källman siirtyy Westiin Karjaan BK-46:sta, jossa hän valmensi seitsemän edellistä kautta, joista kaksi ensimmäistä pelaaja-valmentajana. BK:ssa Källman saavutti valmentajana kolme Suomen mestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja yhden SM-pronssin. SM-sarjan vuoden valmentajaksi hänet on valittu kolme kertaa.

Mikael Källman on Suomen kaikkien aikojen menestynein käsipalloilija. Hän pelasi Saksan Bundesliigassa ammattilaisena kaikkiaan 11 vuotta, joista yhdeksän ensimmäistä (1987-96) Wallau-Massenheimissa, jonka riveissä Källman valittiin neljästi liigan parhaaksi ulkomaalaiseksi pelaajaksi.

Vuonna 1992 ensimmäisenä ulkomaalaisena pelaajana koskaan koko liigan parhaaksi pelaajaksi. Källmanin jälkeenkin ainoastaan ranskalainen Nikola Karabatic on yltänyt samaan (2007).

Saksan mestaruuksia tuli Wallaussa kaksi, Saksan cup-mestaruuksia kaksi, lisäksi tuli kertaalleen Saksan supercupin ja EHF-cupin voitot.

Källman kävi välissä Suomessa pelaamassa kauden 1996-1997 EIF:n riveissä mutta palasi Saksaan TUSEM Essenin riveihin kausiksi 1998-2000, josta palasi kasvattajaseuraansa BK-46:een, jossa hän pelasi viimeisen SM-sarjaottelunsa keväällä 2004.

Källman pelasi SM-sarjassa kaikkiaan 351 ottelua, joissa hän teki muhkeat 2560 maalia, jolla hän on SM-sarjan kaikkien aikojen toiseksi paras maalintekijä. Kaikkiaan Suomen mestaruuksia on kertynyt yhdeksän. Suomen parhaaksi käsipalloilijaksi hänet on valittu kaikkiaan 14 kertaa. Suomen A-maajoukkueessa Källman esiintyi pelaajana vuosina 1982-1997 117 kertaa, tehden kaikkiaan 768 maalia.

Lisää aiheesta:
Källmans övergång i Sportnytt »
Manager Kristoffer Aspelin om beslutet (YLE Västnyland) »
Källman säger sig strunta i BK-46 nu (YLE Sporten) »


    
HC WEST 2004