Tiedotteet 2008


P90 maajoukkueen tavoitteena EM-lopputurnaus
[9.5.08]
Suomen alle 18-vuotiaiden nuorten miesten maajoukkue osallistuu 9.-11.5.08 Islannissa pelattavaan EM-karsintaturnaukseen. Isäntien lisäksi Suomi kohtaa turnauksessa myös Latvian ja Turkin joukkueet. Lohkon kaksi parasta joukkuetta lunastaa paikan Tsekissä 8.-17.8.08 pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

Turnauksen otteluohjelma
(ajat Suomen aikaa, pelipaikka Reykjavik):

Pe 9.5. 17:00 Turkki - Suomi
19:00 Islanti - Latvia
La 10.5. 18:00 Latvia - Turkki
20:00 Suomi - Islanti
Su 11.5. 17:00 Suomi - Latvia
19:00 Turkki - Islanti

Joukkue on taustaryhmänsä erinomaisen työn ansiosta kyennyt valmistautumaan kauden päätavoitteeseensa erittäin perusteellisesti ja täysipainoisesti. Joukkueen realistisena tavoitteena on edetä lopputurnaukseen saakka, mikä jo sinällään olisi suomalaista käsipallohistoriaa, sillä koskaan aiemmin ei suomalainen käsipallomaajoukkue ole karsintojen kautta lopputurnaukseen tietään selvittänyt.

- Joukkueen henki on todella korkealla ja odotamme innolla tositoimiin pääsemistä, tiedotti joukkueenjohtaja Jan Ruys Reykjavikista. Joukkueemme on ikäisekseen varsin kokenut niin kansainvälisillä kentillä kuin miesten SM-tasollakin. Emme ehkä ole turnauksen isokokoisin joukkue, mutta nopeudellamme uskomme pystyvämme kompensoimaan sen mitä vastustajillemme muuten jäämme fysiikassa jälkeen.

Karsintaturnauksen avausvastustaja Turkki on Suomelle ennaltakäsin täysin tuntematon joukkue, joten varsin jännittävästi viikonlopun ottelut pyörähtävät käyntiin.

Lisää aiheesta:
P90 EM-karsintaturnaus Islannissa »
Suomen P90 maajoukkue voitokkaana Viroa vastaan »
P90-maajoukkue Käsipalloliiton sivuilla »


    
HC WEST 2004