Tiedotteet 2007


Valmentaja Väyrynen sai äkkipestin HC Westiin
[14.9.07]
Matti Hannula / Länsiväylä-lehti 14.9.07

Kuva: Pekka Salonen
Koutsina Kauniaisissa. Sekä pelaajana että valmentajana pitkään käsipalloparketteja kolunnut Petri Väyrynen otti HC Westin vastuuvalmentajan tehtävät kontolleen pari viikkoa ennen sarja-avausta. Kuva: Pekka Salonen
Kauniaislaiset mitalisuosikkien joukossa käsipallon SM-sarjassa
Grankulla IFK:n ja lauttasaarelaisen Dickenin miesten edustusjoukkueiden yhdistymisestä vuonna 2003 Kauniaisiin syntynyt HC West aloittaa huomenna viidennen kautensa käsipallon SM-sarjassa. Heti debyyttitalvenaan West otti pronssia, mutta sen jälkeen ei Kauniaisiin ole mitaleja herunut. Viime kaudella West oli viides.

Käsipallon miesten SM-sarja oli tarkoitus viime kauden tapaan pelata yhdeksän joukkueen voimin, mutta perinteinen helsinkiläinen Arsenal laittoi pillit pussiin. Se oli Westin onni siinä mielessä, että valmentaja Petri Väyrynen singahti saman tien vapaille markkinoille. Aiemmin kesällä Westiin vastuuvalmentajaksi pestattu Kaj Kekki kun vetäytyi työkiireisiinsä vedoten tehtävästä vain pari viikkoa ennen sarja-avausta.

– Tämä on minulle erinomainen haaste. Pitkästä aikaa käsissäni on joukkue, jolla on realistiset mahdollisuudet mitaleille, sanoo Väyrynen, jonka apuna Kekki nyt toimii yhdessä Stanislav Kopylin kanssa.

Mitalipelejä ja kivireen vetämistä
Väyrynen on käsipallokonkari. Hän aloitti pelaajana SM-sarjassa Arsenalin riveissä vuonna 1980. Arsenalin ja HIFK:n paidassa hän on pelannut yli 400 pääsarjaottelua ja tehnyt niissä lähes 1500 maalia.

– Viimeisen sarjapelini pelasin pari vuotta sitten HIFK:ssa. Olin joukkueen valmentajana, mutta jouduin kentälle, kun pelaajat loppuivat kesken, kertoo 43-vuotias Väyrynen. Valmennushommat hän aloitti 1990-luvun alussa Arsenalissa I-divisioonassa. Väyrynen hilasi keltapaidat SM-sarjaan ja luotsasi ryhmän kahdesti peräkkäin (1993 ja 1994) jopa pronssiotteluun.

– Sen jälkeen touhu siinä seurassa alkoi olla enemmänkin kivireen vetämistä. Niinpä Väyrysellä on valmentajana SM-mitali edelleen saamatta. Pelaajana hänellä on niitä kolme.

– Olin HIFK:n kanssa finaalissa häviävänä osapuolena kolmesti peräkkäin (1987-89), kahdessa niistä kapteenina.

Viisi maajoukkuemiestä
Petri Väyrynen myöntää hieman jännittävänsä, miten pikaisesti vastaanotettu pesti HC Westissä lähtee toimimaan.

– Parissa viikossa on vaikea ehtiä saavuttamaan pelaajien täysi luottamus. Pikku hiljaa se on joka tapauksessa ansaittava. Onneksi tunnen suurimman osan pelaajista. Tiedän, mihin he pystyvät, toteaa rakennusvalvonta-alan yrityksessä projektikoordinaattorina työskentelevä, Helsingin Mellunmäessä asuva Väyrynen.

Hänen lisäkseen West sai Arsenalista maajoukkuemies Joona Raerinteen. Lisäksi Jani Huttunen on palannut Kauniaisiin vuoden Saksan-keikaltaan, ja Granin sekä Dickenin junioreista on muutama lupaus nostettu Westin edustusrinkiin. Viime kauden vakiomiehistä ovat poissa Toni Aalto (Atlas), Johan Engström (Dicken) ja Joel Sjölund (Dicken).

Kaiken kaikkiaan West lähtee varsin iskukykyisenä uuteen sarjakauteen. Joukkueen tasosta on oiva osoitus myös se, että Joona Raerinteen lisäksi ensi viikolla Norjan kohtaavaan maajoukkueeseen kuuluvat Westin pelaajista myös Joona ja Teemu Hertola, Jon Blomster sekä maalivahti Christian Segersven.

Kiilaa kärkikvartettiin
– Kokonaisuuden kannalta tällaisessa äkillisessä valmentajavaihdoksessa on oleellista, että joukkue on muuttunut erittäin vähän viime kaudesta, summaa Väyrynen, jonka eväin West lähtee siis nyt haastamaan viime kauden kärkinelikkoa, jonka muodostivat Riihimäen Cocks, turkulainen HC Fenix, Karjaan BK-46 ja Sjundeå IF.

– Westille on tullut onnistumisia silloin tällöin. Se pitäisi saada jatkuvammaksi. Siinä riittää haastetta, vastuuvalmentaja Väyrynen sanoo.

SM-runkosarjan avauskierroksella West matkustaa Cocksin vieraaksi. Hallitseva mestari joutuu halliremontin vuoksi pelaamaan syyskauden ottelunsa Hyvinkäällä.

 

    
HC WEST 2004