Tiedotteet 2006


Miesten SM-sarjan ennakkotunnelmat
[6.10.06]

Käsipallon miesten 61. SM-sarjakausi pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna kun sarjan ensimmäiset ottelut pelataan kolmella paikkakunnalla. Yhdeksän joukkuetta tahkoo ennen uuden vuoden raketteja kaksinkertaisen SM-runkosarjan jonka kuusi parasta etenee SM-jatkosarjaan kamppailemaan välieräpaikoista ja kolme huonointa jää taistelemaan sarjapaikkansa puolesta divarin kolmen parhaan joukkueen kanssa SM-karsintasarjaan.

Sijat 1-4:
Sarjan suurimmat ennakkosuosikit löytyvät Riihimäeltä ja Siuntiosta. Ulkomaan eläviä vilisevä viime kevään SM-pronssijoukkue Cocks on ainakin paperilla vahvin ja joukkueen viimeaikaiset edesottamukset myös kentällä (cup-voitot HC Westistä ja Siuntiosta sekä Challenge-cupin lohkovoitto) suo suosikin viitan sarjan pohjoisimmalle joukkueelle.

Viime kauden hopeajoukkue ja kahden vuoden takainen Suomen mestari SIF puolestaan on kärsinyt kauden aluksi epäonnea kun joukkueen valmistautuminen EHF-cupin äärettömän kovan vastuksen kohtaamiseksi meni ainakin sivullisen silmin pipariksi. Tallinnan turnauksessa SIF juuttui alkulohkoon ja joutui pelaamaan pääosin kotimaisia vastuksia vastaan ja kun Suomen cupissakaan ei kunnollista vastusta löytynyt oli kovien otteluiden kokemus lähellä nollaa. Pisteenä iin päällä joukkue vielä kärsi loukkaantumissumasta ja tukku tärkeitä pelaajia on sivussa ainakin toistaiseksi.

Viime vuoden Suomen mestari BK-46 on uusinut kasvonsa täysin vaikkei alkukauden ottelutulosten perusteella uskoisi. Tämän kauden keski-iältään nuorin SM-joukkue tulee jatkamaan karjaalaisten vahvoja perinteitä josta osoituksena joukkue ehti jo raivata tiensä Suomen cupin finaaliin. BK:ta ei kannata ikinä aliarvioida ja ihme olisikin jos joukkuetta ei nähtäisi kevään mitalipeleissä.

Sijat 5-8:
Helsinkiläiset HIFK ja Arsenal sekä turkulaiset ÅIFK ja HC Fenix tullee käymään kiivaan kilpailun kahdesta paikasta kuuden parhaan joukkoon. Helsinkiläisten eduksi voidaan laskea se ettei kukaan taaskaan odota kummaltakaan ihmeitä.

Kuitenkin on syytä muistaa että HIFK on uusiutunut varsin radikaalisti sitten viime kauden ja Arsenalilla on kasassa yksi sarjan kokeneimmista joukkueista, joka terveenä pysyessään voi yllättää kenet tahansa. Kumpikin turkulaisjoukkue ilmoitti tavoittelevansa mitalipelejä mutta ihmeitä saa tapahtua jos Turussa keväällä mitaleista pelattaisiin, jo paikassa kuuden joukkoon on tekemistä.

Nelikon sijoituksiin tulee vaikuttamaan erittäin paljon joukkueiden keskinäiset ottelut. Niissä parhaiten menestyneet jatkavat Joulun jälkeen SM-jatkosarjassa.

Sija 9:
Vaikka sarjanousijan asema ei koskaan ole helppo ja Atlas on tehnyt hatunnoston arvoista hyvää ja kunnianhimoista työtä. Tosiasia kuitenkin on että joukkueen pelaajisto ei kaikilta osin riitä SM-sarjaan. Hyvän avauskokoonpanon jatkoksi ei riitä miehiä ja yksikin loukkaantuminen voi viedä menestystoiveilta pohjan. SM-ottelut kuitenkin jatkuvat Vantaalla ensikin vuonna sillä divarista ei taida nousijaehdokasta löytyä joka Atlaksen pudottaisi.

HC West
Viime kauden SM-nelonen säilyi varsin muuttumattomana ja kevään mitalipelien katkera suola säilyy terveenä motivoivana voimana joukkueen takaraivossa. Stanislav Kopyl vaihtoi SIF:n peliasun HC Westin valmentajan haalareihin ja on ajanut omaa ideologiaansa joukkueeseen hyvällä menestyksellä. Alkukauden yksittäiset harjoitusottelut eivät joukkuetta vielä urotekoihin innostaneet mutta turnauksissa pelaajien into ja työmoraali kukki kiitettävästi. Ainoana takaiskuna voidaan pitää jatkoaikatappiota Cocksille Suomen cupissa.

Tulevia vastuunkantajia on ajettu sisään ja kokeneemmatkin pelaajat ovat huomanneet että töitä on tehtävä tai peliminuutteja ei tule. Simon Wörlund haastaa Joel Sjölundin pelinrakentajana ja Gustaf Ahlroos kilpailee peliajasta Jan Sundströmin kanssa. Maalivahtiosasto on totuttuun tapaan huippuluokkaa ja viime kaudella nähty taisteleva puolustuslinja tekee edelleen vastustajien lähentelyt vaikeaksi. Myös sentterit tullaan kauden aikana huomaamaan. Veljekset Hertola ovat saaneet kullanarvoisia ideoita Kopyliltä ja keskinäinen kilpailu saattaa johtaa jomman kumman EM-karsintajoukkueeseen tammikuussa.

SM-sarja alkaa lauantaina 7.10. otteluilla BK-46 - ÅIFK, Atlas - HC West ja HIFK - Cocks.

Viikon kysymys:
Kauden 06-07 SM-sarja verrattuna kauteen 05-06? »

 

    
HC WEST 2004