Tiedotteet 2005


Tomi Kurppa, Teemu Hertola ja Toni Aalto vahvistavat HC Westiä
[2.6.05]

Toni Kallio luotsaa HC Westin mestaruusjahtiin käsipallon miesten SM-sarjassa
HC West, pääkaupunkiseudun johtava käsipalloseura miesten SM-sarjassa, lähtee mestaruusjahtiin vahvistetulla joukkueella. Toni Kallio, joka kaudella 2003-2004 luotsasi seuran pronssimitalille, on uudelleen nimetty joukkueen päävalmentajaksi.

Pelaavaa joukkuetta vahvistavat Saksasta palaava, kovasta asenteestaan tunnettu maalivahti Tomi Kurppa, maajoukkuemies ja kuuden metrin spesialisti Teemu Hertola, sekä Turun HC Denniksestä pääkaupunkiseudulle palaava Toni Aalto.

Organisaation ja joukkueen runko pysyy kuitenkin suurilta osin samana, ja viime kauden kokoonpanosta on jäänyt pois ainoastaan Dickeniin jäähdyttelemään siirtyvä maalivahti Rasmus Lundén, HC Westin johtoportaaseen siirtyvä Karl Salmelin, sekä Toni Enholm.

Joukkueen manageri Jani Tierala uskoo vahvasti menestykseen tulevalla kaudella. Lähdimme rakentamaan voittavaa joukkuetta, erityisesti joukkueen asenteeseen ja toiminnan tavoitteellisuuteen panostaen. Syytä suureen muutokseen kokoonpanossa ei ollut sillä luotamme edelleen lähinnä omista kasvateistamme koostuvan joukkueen runkoon.

Vahvistukset ovat tarkkaan kohdistetut ja huipputasoa. Kurppa on oiva aisapari maajoukkuevahti Christian Segersvenille, Hertola tuo runsaasti kovuutta sekä puolustukseen että hyökkäykseen ja Aallon heittovoima avaa meille uusia mahdollisuuksia hyökkäyspelissä. Uskon että tuloksia on nähtävissä jo loppukesän kansainvälisissä harjoituspeleissä mutta suoritustason huippu on ehdottomasti ajoitettu ensi keväälle, kommentoi Tierala suunnitelmiaan seuran urheiluryhmän vetäjänä.

Tuloksia kokemusta ja tulevaisuuden lupauksia yhdistelemällä sekä määrätietoisella harjoittelulla
Päävalmentajaksi sapattivuoden jälkeen palaava Kallio luottaa siihen, että järkevästi mietitty harjoittelu on ratkaisevassa asemassa menestyksen tavoittelussa. "Koska lajissamme pelaajat eivät ole ammattilaisia, ovat vaatimukset harjoittelun suunnittelun suhteen erittäin korkeat. Verrattuna ammattiurheilijoihin, joilla on rajaton määrä aikaa toteuttaa harjoitus-sunnittelmiaan, on meillä hieman erilaiset lähtökohdat. Siksi aika on käytettävä mahdollisimman tehokkaasti oikeiden asioiden tekemiseen" miettii Kallio valmennusmenetelmiään.

Tällä Kallio tarkoittaa esimerkiksi sitä, että pelaajat testataan säännöllisesti kauden aikana. Testitulosten perusteella jokaiselle voidaan suunnitella juuri oikeanlainen voimaharjoitteluohjelma. "Fysiikkapuoli on kuitenkin vain yksi osa kokonaisuutta. Käsipallo on monella tasolla haastava laji ja olisi hienoa jos onnistuisimme yhdessä pelaajien kanssa ymmärtämään lajia entistä paremmin. Silloin tuloksetkin ovat varmasti hyviä", Kallio jatkaa.

Kallion apuriksi on kutsuttu Jorma Tuominen joka keskittyy erityisesti maalivahtien valmennukseen. Yhdessä valmennuskaksikko toivoo, että muutaman vuoden päästä HC Westin edustusjoukkueen runko koostuu pääasiassa uusista Dickenin ja Grankulla IFK:n kasvateista.

HC Westin yhteistyöseurat Suomen parhaita juniorien kavattajia
Vuonna 2003 Dicken Helsingistä sekä Grankulla IFK Kauniaisista perustivat HC Westin yhteiseksi käsipallon miesten huippuseuraksi tavoittelemaan kansallista ja kansainvälistä menestystä. Yhteensä seuroilla on tällä hetkellä yli viisisataa junioria.

Menneellä kaudella esimerkiksi A-, B- ja C-pojissa seurat saalistivat yhteensä viisi mitalia yhdeksästä mahdollisesta, ja toukokuun puolivälissä pelatussa Siuntio Cupissa Grankulla IFK nimettiin parhaaksi seuraksi, Dickenin ollessa kolmas. Yhteistyöseuramme ovat tehneet loistavaa työtä junioririntamalla. Tulevalla kaudella kokoonpanossamme on ainakin yhdeksän pelaajaa edellisen kauden juniorijoukkueista, kommentoi Tierala tyytyväisenä juniorityötä.

Joukkue kaudella 2005-2006:

Maalivahdit:

Kurppa Tomi
Segersven Christian
Borgman Robin (A-jun)

Takapelaajat:

Aalto Toni
Blomster Jon
Engström Johan
Sjölund Joel
Tierala Tapio
Wahl Rasmus
Wörlund Simon
Engström Anton (A-jun)
Smeds Dennis (A-jun)
Kyyhkynen Niko (A-jun)

Laitapelaajat:

Engström Jakob
Möller Marcus
Reittilä Otto
Sundström Jan

Viivapelaajat:

Hertola Teemu
Huttunen Jani
Hertola Joona (A-jun)
Widbom Sebastian (A-jun)

Valmentajat:

Kallio Toni
Tuominen Jorma

Joukkueenjohtaja:

Kantee Juhani

Kesäkysymys:
Uskotko HC Westin yltävän mitaleille kaudella 05-06? »

 

    
HC WEST 2004