Tiedotteet 2004


SM-sarja hiljenee joulutauolle
[20.12.04]


SM-runkosarjan lopputilanne:
HC Dennis 14  14  0   0  481 - 339 28
BK-46 14  11  0   3  428 - 353 22
SIF 14   8   1   5  431 - 394 17
Cocks 14   7   0   7  409 - 400 14
HC West 14   5   1   8  367 - 390 11
Arsenal 14   4   1   9  341 - 420   9
ÅIFK 14   3   0  11 349 - 416   6
HIFK 14   2   1  11 367 - 461   5

Kuusi parasta SM-jatkosarjaan,
kaksi viimeistä SM-karsintaan.

SM-jatkosarjan lähtötilanne:
HC Dennis 10  10  0   0  334 - 242 20
BK-46 10   7   0   3  305 - 257 14
SIF 10   4   1   5  281 - 293   9
Cocks 10   4   0   6  285 - 283   8
HC West 10   2   1   7  254 - 295   5
Arsenal 10   2   0   8  228 - 295   4

Neljä parasta välieriin.
Miesten SM-runkosarja saatiin päätökseen eikä yllätyksiltä vältytty. Etukäteen kyllä tiedettiin että ÅIFK olisi tällä kaudella monta pykälää heikompi kuin viimekauden neljännen sijan saavuttanut yhdistelmä, ja että sillä tulisi olemaan suuria vaikeuksia saavuttaa paikka kuuden parhaan joukkoon, mutta yleinen arvio oli että paikan nappaisi HIFK.

Stadin ykköset
Arsenal yllätti varmasti kaikki saavutuksellaan ja otti ansaitusti paikan SM-jatkosarjassa, ensimmäisen kerran vuosikausiin. Joukkue on saanut viime vuodet taistella paikastaan SM-sarjassa ja onkin joka kevät juhlinut säilymistä.

Mikä sitten oli Arsenalin jatkopaikan salaisuus? Annos vastustajien aliarviointia? omaa periksiantamattomuutta? oikeisiin asioihin keskittymistä? Arsenalin pelaajarinki on kaikesta huolimatta varsin kokenutta kaartia ja valmentajanvaihdos näyttää tehneen hyvää joukkueelle. Pienikokoisen joukkueen oma terrierimäinen pelityyli, sarjan ehkä aliarvostetuin maalivahti, arvaamaton pelinrakentaja sekä hyvä heittäjä toivat yllättäviä päänahkoja mm. Westistä ja Cocksista.

On paljon mahdollista että Arsenal ei tule saalistamaan montaa pistettä jatkosarjassa, paristakin syystä: Aliarviointiin ei kellään ole enää varaa ja joukkue lienee jo kylläinen: sarjapaikka on varmistettu ja loppukauden otteluissa voidaan keskittyä kiusaamaan isompia. Mikäli keltapaidat pisteitä vielä noukkivat niin eivät ainakaan Kauniaisista, West kun osaa olla jo varuillaan...

Kärkikaksikko ja haastajat
HC Dennis tahkosi runkosarjan tappioitta mutta BK-46 antoi viimeisen kierroksen ottelun toisella jaksolla myrskyvaroituksen. Mikael Töttermanin paluu tuo harmaita hiuksia jokaiselle vastustajalle. Kun Pohjoismaiden liigaa ei sitten pelatakaan, voi Dennis käytännössä jo keskittyä SM-välieriin ja pystyy halutessaan vaikka pelaamaan itselleen mieleisen vastustajankin, siksi ylivoimainen johto sillä heti sarjan aluksi on.

SIF on huhujen mukaan hankkimassa vahvistusta maalinsa suulle ja jos näin tapahtuu niin Marcus Sjöstedt kumppaneineen voi hyvinkin haastaa kärkikaksikon ja raivata tiensä vaikka finaaliin.

Cocksin kausi oli varsinaista vuoristorataa kun alun tappioputkea seurasi peräti kuuden ottelun voittoputki, kruununaan vieraspisteet Karjaalta. Jatko ei sujunut enää odotusten mukaisesti, viidestä viimeisestä ottelusta voitto ainoastaan ÅIFK:ta vastaan kotona. Tappiot HIFK:lle ja Arsenalille pudotti monen mielessä Cocksin jopa välieräehdokkaiden ulkopuolelle. Riihimäkeläiset ovat huomattavan paljon riippuvaisia mainioiden vierastyöläistensä panoksesta.

Westillä tuttu asetelma
HC West kuului runkosarjassa alisuorittajiin mutta joukkueen tavoite olikin varmistaa paikkansa kuuden parhaan joukkoon, minkä se tekikin. Avauskierroksen kotivoitto Cocksista ja vieraspiste Siuntiosta osoittautuivat elintärkeiksi. Joukkueen voimavaroja söi sarja-avauksen kynnyksellä alkanut, ja joulutaukoon kestänyt loukkaantumisrumba. Loukkaantuneina olivat, kuka pitempään, kuka vähemmän mm. Tony Enholm, Rasmus Wahl, Tapio Tierala, Johan Engström, Marcus Möller ja Joona Hertola.

Mikäli West saa harjoitella joulu- ja maaottelutauon rauhassa ja sairaslista saadaan tyhjennettyä, voidaan viime kauden pronssimitalille hakea jatkoa. Välieräpaikkaan vaaditaan kuitenkin lähes täyttä pistepottia varsinkin Siuntiota ja Cocksia vastaan sekä paria lisäpistettä kärkikaksikolta.

Tiivistahtinen jatkosarja
SM-jatkosarja käynnistyy tammikuun lopulla, heti EM-karsintaotteluiden jälkeen. Kymmenen kierroksen sarja tahkotaan läpi reilun kuukauden aikana, alustavasti helmikuuksi on määrätty peräti seitsemän ottelua per joukkue. Jatkosarja päätetään 10.3.05 jonka jälkeen neljä parasta ottavat toisistaan mittaa mitalipeleissä. Välieristä selviää finaaleihin kolmella voitolla.

HC West aloittanee otteluilla kärkikaksikkoa vastaan, BK-46 kohdataan Karjaalla ja HC Dennis kotona. Tarkemmin otteluohjelmasta sen valmistuttua.

Karsintasarjasta tiedossa jännittävä
SM-karsintasarjassa pelaa kuusi joukkuetta, joista vain kaksi pelaa ensi syksynä alkavassa SM-runkosarjassa, mutta paikkaa tosissaan tavoittelevia on tiettävästi neljä. ÅIFK, HIFK, EIF, PIF, Real ja Atlas ovat kaikki esiintyneet korkeimmalla sarjatasolla mutta Realin ja Atlaksen nykyjoukkueilla tuskin on sinne asiaa.

Suurimmat suosikit lieneekin molemmat IFK:t, joilla ottelurutiini on varmasti kovempi kuin divarissa pelanneilla vastustajillaan, sekä kovasti karjaalaisvaikutteinen EIF jonka ainoat ongelmat lienevät maalivahtipuolella. Paraisilla on heittää peliin ex-dennis Joni Lindberg ja uskomaton kotiotteluajankohta mutta ne tuskin riittävät nousuun asti.

 

    
HC WEST 2004