Tiedotteet 2004


West haastaa mestarisuosikin välierissä
[22.3.04]

HC Westin ensimmäinen kausi miesten SM-sarjassa huipentuu keskiviikkona 27.3. alkaviin mitalipeleihin. Välieräsarjassa West haastaa sarjan ykkösmestarisuosikin ja jo viidennen perättäisen Suomen cupin voittaneen HC Denniksen ja tavoitteena on luonnollisesti selviytyminen loppuotteluihin. Toisessa välieräparissa loppuottelupaikkaa tavoittelevat BK-46 ja ÅIFK.

West ansaitsi paikkansa mitalipeleissä noustuaan vasta kalkkiviivoilla neljän parhaan joukkoon. Joukkueen taistelutahto ja rutiini olivat ratkaisevassa roolissa varsinkin "päävastustajia" SIF:iä ja Cocksia vastaan pelatuissa otteluissa. Ratkaisevat pisteet West nappasi kuitenkin tulevalta välierävastustajaltaan: West oli sarjassa ainoa joukkue joka onnistui voittamaan Denniksen, tämä tapahtui 21.2. Kauniaisissa pelatussa ottelussa, jonka isännät väänsivät taistellen edukseen maalein 26-25.

Kauden 2003-2004 SM-runko- ja -jatkosarja kulkivat HC Denniksen tahdissa. Kahden edelliskauden hopeajoukkue mm. oli hallitsevaa mestaria BK-46:tta parempi jokaisessa neljässä ottelussa. Kaikkiaan turkulaiset voittivat karjaalaiset viidesti, kun Dennis pudotti BK:n vielä Suomen cupista.

Mitä loppuottelupaikkaan vaaditaan?
Loppuottelupaikan saavuttaakseen on Westin venyttävä parhaimpaansa - ja hieman ylikin. Kolmen voiton saavuttaminen haastajan asemassa vaatii jokaisella peli osa-alueella täydellistä onnistumista, sekä hieman tuuriakin. Rutiini on joukkueista Denniksen etu. Westin etuna on se, että otteluihin voi käydä täysin paineitta, kaikki odottavat Westin kaatuvan suoraan kolmessa ottelussa.

Pelaajista turkulaisjoukkueen menestyksen - tai kaatumisen - takaa kokenut kolmikko Igor Sahonko, Margus Varik, Sebastian Aarnio. Westillä on heittää peliin huippuvedossa oleva maalivahti Christian Segersven, loistavan kauden pelannut pelinrakentaja Joel Sjölund sekä maajoukkuelaituri Fredrik Udd.

Mustia hevosia molemmilla on varastossa useita: Denniksen maalivahtitrio on pelannut hyvän kauden ja ovat tiiviin puolustuksen takana vaikeasti yllätettävissä. Tommi Sillanpää ja Christer Lundqvist voivat myös kääntää ottelun kulun. Jonathan Rehnberg ja Toni Aalto osuvat hyvänä päivänä maaliin jokaisella heitollaan, huonona päivänä ei... West tarjoaa kategoriaan Tapio Tieralan, Johan Engströmin ja Tony Enholmin sekä jokerina Rasmus Wahlin.

Tuomaripeliä, onko sitä?
Denniksen leiristä on usein kuulunut mutinaa karjaalaistuomareiden osallisuudesta erityisesti BK:ta vastaan pelattuihin otteluihin. Westiä vastaan joukkueet pelaavat neljän eri tuomariparin eli kaikkiaan kahdeksan eri tuomarin silmien alla. Etua ei luulisi synytvän puoleen eikä toiseen.

Välierien otteluohjelma »

 

    
HC WEST 2004