Tiedotteet 2003


Pääkaupunkiseudulle luodaan uusi käsipalloilun suurseura
[3.6.03]

Dickenin ja Granin miesten edustusjoukkueet fuusioituvat
Dickenin ja Grankulla IFK:n (Grani) miesten edustusjoukkueet fuusioituvat. Pääkaupunkiseudulle luodaan näin uusi eliittiseura, jonka tavoitteena on lähivuosina kamppailla maan käsipallomestaruudesta sekä jatkossa hakeutua myös Euroopan kentille. Pääkaupunkiseudun uuden ykkösjoukkueen nimeksi tulee "HC West". Seuralla on kaksi joukkuetta – mestaruussarjassa pelaava ykkösjoukkue ja 1.divisioonassa pelaava farmijoukkue. Seuran kotipaikkakunta ja pelipaikka on Kauniainen.

Ykkösjoukkueen rungon muodostavat Dickenin ja Granin viime vuoden pelaajat. Dicken oli viime kaudella SM-sarjassa neljäs ja Grani puolestaan nousi takaisin SM-sarjaan. Fuusiolla pyritään luomaan joukkue, joka pystyy tasaväkisesti kilpailemaan tämän hetken kahden suomalaista käsipalloa hallitsevan joukkueen kanssa. Synergiaetuja haetaan pelaajahankinnoissa, sponsoriyhteistyössä ja hallinnoinnissa.

"Olemme hyvin tyytyväisiä fuusion toteutumisesta. Näin pystymme tarjoamaan pääkaupunkiseutulaisille todella korkeatasoista käsipalloa taas pitkästä aikaa", sanoi Dickenin puheenjohtaja Harry Wahl.

Fuusioneuvotteluita Dickenin ja Granin välillä on käyty jo jonkin aikaa. Nyt tehdyllä päätöksellä saatetaan yhteen kaksi hyvin samantyyppistä seuraa. Dickenin ja Granin yhteistyö on pitkään ollut tiivistä mm. junioritasolla. Myös pelaajatasolla seurat tuntevat toisensa hyvin tiheän pelaajavaihdon kautta. Molemmilla seuroilla on pitkät perinteet käsipalloilun huipulla ja 90-luku oli molempien joukkueiden kulta-aikaa. Dicken voitti miesten Suomen mestaruuden vuonna 1993 ja Grani puolestaan vuonna 1999.

"Itse käsipallonkin takia tämä on tärkeä piristysruiske. Yhdistämme kaksi pelillisesti ja toiminnallisesti vahvaa joukkuetta yhdeksi kilpailukykyiseksi kokonaisuudeksi. Tavoitteena on luonnollisesti murtaa Karjaan ja Denniksen valta Suomen käsiksessä. Ensi kauden tavoitteemme asetetaan yhdessä joukkueen kanssa, mutta kyllä ne tulevat olemaan varsin korkealla," sanoi HC Westin urheiluryhmän vetäjä Fredrik Heinonen.

Seurojen junioritoiminta jatkuu entisellään. Edellytykset uusien huippupelaajien kasvattamiseksi ovat hyvät. Esimerkki tästä on se, että Dicken ja Grani ovat kesäkuussa pelattavien ulkokenttien SM-kisojen, Siuntio Cupin, kaksi suurinta seuraa osanottajajoukkueiden määrässä mitattuna. 1. divisioona pelaava HC West 2 tulee olemaan tärkeä ponnahduslauta omille lupaaville junioreille.

Dickenin ja Granin omien farmijoukkueiden, Teamin ja HC Kurren, toimintaan fuusio ei vaikuta.

Laaja pelaajarinki ja laajat tukijoukot
Pelaajaringin rungon muodostavat Dickein ja Granin viimevuotiset joukkueet. Valtaosa pelaajista jatkavat uudessa seurassa. Näin muodostetaan kokonaisuus, joka tulee olemaan varsin kilpailukykyinen ensi kauden SM-sarjassa. Lisävahvistuksia hankitaan tarkasti harkiten.

Uutta seuraa johtaa viisihenkinen hallitus, jossa on kaksi edustajaa sekä Dickenistä että Granista. Hallituksen puheenjohtaja nimetään lähiaikoina. Urheilullisesta puolesta vastaa viisihenkinen urheiluryhmä. Lisäksi joukkueiden takana toimii laaja talousryhmä.

 

    
HC WEST 2004