Seura


HC West perustettiin keväällä 2003 perinteikkäiden Dickenin (SM-kultaa 1993) ja Grankulla IFK:n (SM-kultaa 1999) yhteiseksi edustusjoukkueeksi.

HC Westin rungon muodostivat alukuvuosina Dickenin ja GrIFK:n, sittemmin GrIFK:n kasvattamat pelaajat. Joukkue pelaa käsipallon miesten SM-liigassa ja sen tavoitteeksi asetettiin kamppailla lähivuosina maan käsipallomestaruudesta ja pyrkiä myös Euroopan kentille.

Dickenin edustusjoukkue palasi viiden vuoden tauon jälkeen kaudelle 2008-2009 miesten SM-sarjaan ja erkani seurojen välisestä yhteistyöstä kesällä 2010. GrIFK:n miesten edustusjoukkue jatkaa pelaamista miesten I-divisioonassa.

HC Westin yhteistyö GrIFK:n kanssa jatkuu entistä tiiviimpänä ja näkyvämmin. Seurojen välisen yhteistyösopimuksen mahdollistamia nuoria kehityspelaajia pelaa molempien miesten joukkueiden riveissä lukuisia.


HC West pähkinänkuoressa
+ Perustettu: 2003
+ Kotipaikkakunta: Kauniainen
+ Kotihalli: Kauniaisten "Luola"
+ Peliasu: Sinivalkoraitainen paita, siniset housut
+ Vieraspeliasu: Valkoinen paita, valkoiset housut

Tavoitteet
HC Westin tavoitteena oli seuraa perustettaessa luoda uusi suurjoukkue, joka tulevaisuudessa kamppailisi SM-kullasta. Seuran tähtäimessä on pelata Euroopan kentillä mahdollisimman pian.

Toiminnallinen tavoite on luoda maan parhaat edellytykset huippukäsipallolle sekä varmistaa, että uusi seura vakiinnuttaa toimintamuotonsa. Olemme pääkaupunkiseudun kiinnostavin joukkue pelaajien kannalta - uskomme voivamme houkutella maan parhaita pelaajia joukkueeseemme.

HC West saavutti kolmen SM-hopean (2007-2008, 2008-2009 sekä 2009-2010) jatkoksi kaudella 2010-2011 seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden. HC West kirjattiin historiankirjoihin samalla myös kaikkien aikojen ensimmäisen SM-liigan voittajana.

HC Westin virallinen tavoite kaudelle 2011-2012 oli puolustaa menestyksekkäästi SM-kultaa sekä saavuttaa Suomen cupin voitto ja tavoite saavutettiin kirkkaasti. Joukkue voitti SM-kultaa toisena vuotena peräkkäin ja hävisi koko kauden aikana pelaamistaan 35 ottelusta vain yhden, välierän Cocksia vastaan.

West nousi jo ensimmäisellä toimintakaudellaan SM-mitaleille voitettuaan debyyttikaudella SM-pronssin (2003-2004). Suomen cupin HC West voitti ensimmäisen kerran kaudella 2008-2009, jatkoa tuli kaudella 2011-2012.


Juniorityö
HC Westin edustusjoukkueeseen on nostettu vuosi toisensa jälkeen enemmän omia kasvatteja. Vuodesta 2003 lähtien on Westin väreissä tehnyt ensiesiintymisensä SM-sarjassa kolmisenkymmentä Dickenin tai GrIFK:n kasvattia, joista suurin osa on pelannut myös Suomen nuorten ja poikien maajoukkueissa.

HC West SM-sarjassa 2003 -> »

   

HC WEST 2004